Politieberichten Rijn & Venen, 11.10 uur

Utrecht, 22-08-2006

Winkeldiefje

BREUKELEN - Een 10-jarig meisje is maandagmiddag aangehouden voor winkeldiefstal.

Het meisje werd om 15.45 uur betrapt in een speelgoedwinkel in haar woonplaats. Ze had twee sleutelhangers gestolen. Winkelpersoneel belde de politie en agenten namen het meisje mee. Ze is door haar ouders opgehaald van het politiebureau.

Aangehouden voor fout parkeren en beledigen

VINKEVEEN Een 37-jarige man uit Doetinchem is maandagmorgen aangehouden voor het beledigen van agenten.

Agenten waren maandagmorgen op de Kerklaan aanwezig voor een verkeersveiligheidsactie rondom basisscholen. Omstreeks 08.15 zag één van de agenten een vrachtwagen gevaarlijk op het fietspad en aan de verkeerde kant van de weg staan. De agent vroeg aan de bestuurder, de 37-jarige man, of hij zijn vrachtwagen elders wilde parkeren. De man begon direct met schelden en beledigde de agent ten overstaan van al het aanwezige publiek. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor en het overhandigen van bekeuringen, kon de man omstreeks 11.00 uur zijn weg weer vervolgen.

Vechtpartij en vernieling

MAARSSEN - Maandag 21 augustus heeft een vechtpartij plaatsgevonden in een horecagelegenheid aan het Harmonieplein. Twee mannen werden aangehouden.

De politie kreeg omstreeks 19.40 uur de melding dat drie mannen met elkaar op de vuist waren gegaan. Er zou een slagwapen gebruikt worden. Omdat er over en weer geslagen en geschopt zou zijn, heeft de ter plekke gekomen politie twee mannen uit Maarssen, die nog in de omgeving van de zaak waren, aangehouden voor openlijke geweldpleging.

De 31-jarige Maarssenaar werd na een verklaring weer in vrijheid gesteld voor de openlijke geweldpleging en vervolgens direct aangehouden omdat hij nog een vonnis had openstaan. De 45-jarige man is ingesloten. Naar de derde man wordt nog gezocht. De aanleiding van de vechtpartij is onbekend, wel constateerden agenten dat er alcohol in het spel was.

De eigenaar van de horecagelegenheid heeft aangifte gedaan van vernieling van de zaak. Onder andere een stoel, een ruit en de bar liepen schade op.

Politie zoekt getuige(n)

VINKEVEEN - De politie zoekt contact met eventuele getuigen van het dodelijke verkeersongeval afgelopen vrijdagavond 18 augustus op de Vinkenkade te Vinkeveen.

Omstreeks 22.15 uur reed een bestuurder van een blauwe personenauto over de Vinkenkade komende vanuit de richting Abcoude en rijdende in de richting van de Baambrugse zuwe/Groenlandsekade. De bestuurder van deze auto botste na de afslag naar de Winkeldijk op een betonnen muur. Dit deel van de Vinkenkade loopt evenwijdig aan de rijksweg A2 en het verkeer rijdend in de richting van Utrecht heeft zicht op de Vinkenkade.

Getuigen die de auto kort voor het ongeval hebben zien rijden en het ongeval daadwerkelijk hebben zien gebeuren, wordt verzocht telefonisch contact opnemen met de politie district Rijn & Venen, telefoon 0900 - 8844. De getuigen die al door de politie zijn gehoord, hoeven niet meer te reageren.