Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Auto belandt in maïsveld na uitwijkmanoeuvre

Publicatiedatum: 22-8-2006 12:08:27

Barneveld - Een 55-jarige automobilist uit Kootwijkerbroek is maandagochtend met zijn wagen in een maïsveld beland op de Wencopperweg in Barneveld. De man was daarbij ongedeerd gebleven. De Kootwijkerbroeker had tegenover de politie verklaard dat hij net voor de kruising met de Kapweg een onbekend dier uit het veld zag komen. In een poging het dier te ontwijken schoot de voet van de bestuurder van het rempedaal en kwam klem te zitten tussen gas- en rempedaal, aldus de verklaring van de man. Daardoor verloor hij de macht over het stuur, schoot een naast de weg gelegen sloot over en belandde vervolgens in het maïsveld. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerker lichtgewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 22-8-2006 12:07:19

Nijkerkerveen - Een 43-jarige fietser uit Nijkerk is maandagochtend - naar later bleek - lichtgewond geraakt bij een aanrijding in Nijkerkerveen. De man werd omstreeks negen uur op de Oude Amersfoortseweg aangereden door een auto, bestuurd door een 22-jarige man uit Nijkerkerveen. De Nijkerkervener was vanaf de Van Dijkhuizenstraat de kruising met de Oude Amersfoortseweg opgereden. Daar reed op dat moment de Nijkerker die linksaf de Van Dijkhuizenstraat in wilde rijden. Beiden botsten op elkaar waarbij de Nijkerse fietser letsel opliep aan zijn hand. De man werd naar het ziekenhuis gebracht maar kon na behandeling weer naar huis. De politie verdenkt de Nijkerkerveense automobilist ervan geen voorrang te hebben verleend aan de fietser en heeft proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Jongens opgepakt na vernielingen

Publicatiedatum: 22-8-2006 12:06:10

Voorthuizen - De politie van Voorthuizen heeft in de nacht van maandag op dinsdag op de Apeldoornsestraat twee jongens opgepakt wegens vernieling en baldadigheid. De twee, een 27-jarige Nootdorper en een 23-jarige man uit Den Haag, worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de vernieling van een vlag, een bankje en een straatnaambord in de omgeving van de Harremaatweg en de Kievitweg. Een getuige had rond één uur 's nachts het een en ander gezien en waarschuwde de politie. Die kon het duo op aanwijzen van de getuige aanhouden. De politie sluit niet uit dat er nog meer vernielingen in het dorp zijn aangericht in de omgeving en onderzoekt de zaak. Het duo zit op dit moment nog vast.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

Publicatiedatum: 22-8-2006 12:04:18

Garderen - Een achttienjarige jongen uit het Friese Twijzelerheide is maandag zijn rijbewijs kwijtgeraakt na een snelheidsovertreding in Garderen. De Fries was pas sinds mei in het bezit van het document. Agenten van het verkeershandhavingsteam hielden maandag tussen vier uur 's middags en acht uur 's avonds een snelheidscontrole op de Apeldoornsestraat. Daarbij raasde de Fries voorbij met een snelheid van 145 km/u. Op deze weg mag maximaal 80 gereden worden. Bij de snelheidscontrole reden 11 van de 1500 passanten te hard.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verkeerscontroles op verzoek buurtbewoners

Publicatiedatum: 22-8-2006 12:03:47

Lunteren/Voorthuizen - Op speciaal verzoek van buurtbewoners heeft het verkeershandhavingsteam van de politie maandag verkeerscontroles gehouden in Lunteren en Voorthuizen. Er werden in totaal 12 bekeuringen uitgedeeld.

In Lunteren werd gedurende de ochtendspits gecontroleerd op de Dorpsstraat. Daarbij werden vijf bekeuringen uitgedeeld. Van de 75 passanten was er 1 die te hard reed. Daarnaast werden twee bromfietsers op de bon geslingerd voor het rijden in het voetgangersdomein en kregen twee bestuurders een bekeuring omdat er mankementen waren aan de losbreekreminrichting van hun aanhanger of caravan.
In Voorthuizen werd tussen half twaalf en twee uur snelheidscontroles gehouden op de Overhorsterweg en de Garderbroekerweg. Op de Overhorsterweg werden onder 25 passanten geen snelheidsovertredingen waargenomen. Op de Garderbroekerweg echter reden 5 van de 100 gecontroleerde bestuurders te hard. Twee automobilisten kregen een bon omdat ze zonder gordels reden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---