Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Contract WK Vierspannen 2008 ondertekend

22/08/2006

Beesd, 20 augustus 2006
Van 3 tot en met 7 september 2008 zal de Heerlijkheid Mariënwaerdt het decor vormen voor het negentiende wereldkampioenschap vierspannen. De officiële aftrap voor de organisatie van het evenement vond plaats op zondag 20 augustus door ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen de Stichting WK Vierspannen 2008 en de KNHS, de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie.

De kick-off van het FEI World Driving Championship Four-in-Hand 2008, zoals de officiële benaming van het evenement luidt, vond plaats tijdens de jaarlijkse Landgoedfair op de Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. Na ondertekening van de overeenkomst gaven twee deelnemers aan het komende Wereldkampioenschap in Aken, Theo Timmerman en Koos de Ronde, een spectaculaire demonstratie. De vierspansport maakt al enkele jaren deel uit van het programma van de Landgoedfair op Mariënwaerdt en zal dus in 2008 op het hoogste niveau beoefend worden. Het WK Vierspannen en de Landgoedfair zullen dan tegelijkertijd plaatsvinden.
Directeur Arie van der Spek was aanwezig namens Rabobank Geldermalsen. Hij gaf aan dat Rabobank altijd zeer nauw betrokken is geweest bij de fair op de Heerlijkheid Mariënwaerdt en bij de paardensport in Nederland. Rabobank zal als hoofdsponsor het WK Vierspannen ondersteunen.

Voorzitter van de Stichting WK Vierspannen 2008, Pieter Wiersinga maakte ook van de gelegenheid gebruik om de overeenkomst te tekenen met EQ International. Dit in paardensport gespecialiseerde projectbureau zal uitvoering geven aan de organisatie van het WK Vierspannen 2008. Wiersinga: `Hiermee zijn alle partijen in stelling gebracht om van het WK Vierspannen 2008 een succes te maken. We hebben twee jaar de tijd om dat te realiseren'. Verdere informatie over het WK Vierspannen 2008 is beschikbaar via www.wkvierspannen.nl.

www.wkvierspannen.nl