Politie Gelderland-Zuid

Nijmegenaar weg na aanrijding met verkeerslicht Tunnelweg

Nijmegen, 22-08-2006 o De politie kreeg in de nacht van maandag op dinsdag de melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Tunnelweg. Er was een verkeerslicht beschadigd geraakt en daarbij stond een auto waarvan de voorkant in de kreukels zat. De bestuurder was nergens te bekennen.

De politie onderzocht op wiens naam het kenteken van de auto stond. Op dat moment kwam er een man aanlopen met een Aziatisch uiterlijk die desgevraagd verklaarde dat hij de auto bestuurd had. Toen de agenten bijzonderheden vroegen over de aanrijding, kon de man die niet beantwoorden. Uiteindelijk bekende dat hij niet de bestuurder was, maar zijn zoon.

Onder invloed
De agenten spraken een jonge man met eveneens een Aziatisch uiterlijk aan die ook in de buurt stond. Hij ontkende eigenaar van de auto te zijn. Toen de agenten vroegen wat de man daar dan deed op dat tijdstip, had de man geen antwoord. Hierop is deze 20-jarige man aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval. Hij bleek de eigenaar te zijn. Op het politiebureau werd bij de man een blaastest afgenomen, waarvan de uitslag 655 ugl bedroeg. Tegen de man is proces-verbaal opgenaakt. (07)