Ingezonden persbericht


Mijn pensioen? Mij 'n zorg!

PGGM, het bedrijfstakpensioenfonds voor de sector zorg en welzijn, heeft speciaal voor de jongste klanten een eigen website gelanceerd. Jongeren besteden weinig aandacht aan hun pensioen, daar willen veel pensioenfondsen verandering in brengen. PGGM doet dat door jongeren op hun eigen manier aan te spreken. Op mijn-zorg.nl vinden jongeren de informatie die zij op dit moment moeten weten over hun pensioen. Bovendien wordt vanaf deze week elke maand een iPod verloot!

Jongeren willen graag op hun 60ste al stoppen met werken en gaan er van uit dat ze dan genoeg verdienen om lekker te genieten op hun oude dag. Toch staan jongeren vaak verbaasd van het hoge bedrag dat van hun brutoloon afgehaald wordt voor hun pensioen. PGGM wil jongeren bewuster maken van wat er gebeurt met het geld dat ze opbouwen.

Op mijn-zorg.nl kunnen jongeren lezen over de financiële consequenties van het maken van een wereldreis, over de wijziging die ze moeten doorgeven als ze gaan samenwonen of wanneer ze een kind krijgen. Bovendien weten veel jongeren niet dat als ze van baan verwisselen hun pensioen kunnen meenemen. Ook daarover informeert mijn-zorg.nl.

Naast informatie vinden jongeren op de speciale site het dagboek van de 22-jarige Floortje, leuke aanbiedingen en kunnen ze hun mening geven in een poll. Vanaf deze week tot eind december verloot PGGM iedere maand een iPod onder de bezoekers die pensioen opbouwen bij PGGM!

PGGM verzorgt het pensioen voor 1,9 miljoen mensen in de sector zorg en welzijn. 25 procent daarvan is jonger dan 35 jaar.