Politie Zuid-Holland-Zuid

22/8 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

, 22-08-2006 o Persberichten District I

AUTO GESTRIPT
DORDRECHT - Op een bedrijfsterrein aan de Daltonstraat is tussen 18 en 20 augustus j.l. een auto (VW golf) volledig gestript. Onbekenden knipten een gat in het hekwerk en wisten zo het terrein op te komen. De autostoelen en bank, wielen, dashboard, knipperlichten en geluidsboxen werden meegenomen. Er is aangifte gedaan.

AL SLAPEND VOOR DE SPOORWEGOVERGANG
DORDRECHT Een 44-jarige man uit Dordrecht is in de nacht van maandag 21 augustus op dinsdag 22 augustus gesnapt met teveel drank op achter het stuur. Surveillerende agenten kregen de melding dat een automobilist vermoedelijk onder invloed van alcohol stilstond voor de slagbomen van de spoorwegovergang aan de Overkampweg. Hij zou het stuur als slaapkussen gebruiken. De agenten namen een kijkje en troffen de 44-jarige man in slaaphouding aan achter het stuur. Een walm van alcohol kwam de agenten tegemoet. Na een blaastest bleek de man teveel gedronken te hebben. Hij blies 2 promille terwijl de maximaal toegestane hoogte van het promillage voor bestuurders 0,5 is. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

MAN OVERVALLEN IN WONING
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT Een 78-jarige man uit Dordrecht is maandagavond 21 augustus tussen 20.30 en 22.00 uur overvallen in een woning aan de Coornhertstraat. De bewoner deed de deur open nadat er werd aangebeld. Hij werd op ruwe wijze weer naar binnen geduwd door meerdere personen. Vervolgens werd er met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp gedreigd. Het slachtoffer werd gekneveld waarna de woning werd doorzocht. De man wist zich te bevrijden nadat de daders waren vertrokken. Hij belde 112 waarop de politie direct kwam. Die heeft een onderzoek ingesteld.
De politie is op zoek naar getuigen die iets verdachts, opvallends hebben gezien die avond in de omgeving van het Hugo de Grootplein, Coornhertstraat, Vlietweg en Weeskinderendijk. Getuigen kunnen bellen met het Politie Service Centrum via 0900-8844 (lokaal tarief). Zij kunnen dan vragen naar de recherche in Dordrecht.

INBRAAK IN WONING
DORDRECHT In een woning aan de Haaswijkweg Oost is op maandag 21 augustus tussen 19.00 en 22.15 uur ingebroken. De bewoners waren niet thuis. Toen zij na 22.00 uur thuis kwamen, bleek hun woning een puinhoop te zijn. De hond bleek in een voorkamer te zijn opgesloten. De dader(s) wist binnen te komen via het forceren van een deur. Er is een aanzienlijk geldbedrag weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.
Mensen die maandagavond 21 augustus tussen 19.00 en 22.15 uur iets verdachts hebben gezien op de Haaswijkweg Oost worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)

LANTAARNPAAL OMVERGEREDEN EN AUTOS BESCHADIGD
ZWIJNDRECHT - Een 59-jarige man uit Zwijndrecht heeft in de nacht van maandag 21 augustus op dinsdag 22 augustus een spoor van schade achtergelaten na een rit door Zwijndrecht.
De man reed in de auto op de Burgemeester Jansenlaan. Daar reed hij een lantaarnpaal nabij de rotonde omver. De veroorzaker reed door. Getuigen meldden de politie dat het om een automobilist met een vermoedelijk blauw/groene auto zou gaan die de lantaarnpaal omver zou hebben gereden. Terwijl de agenten op de Burgemeester Jansenlaan de schade aan het opnemen waren, kwam er een melding binnen van een aanrijding op de Beethovenlaan. Hierbij zou ook een automobilist in een blauw/groene auto betrokken zijn. De sporen bleken overeen te komen. Op de Beethovenlaan in de richting van de Elgarstraat had de 59-jarige man een aantal geparkeerde autos geraakt. De automobilist was vermoedelijk onder invloed van alcohol. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht voor een medische controle. Ook is er bloed van hem afgenomen om te kunnen vaststellen hoeveel alcohol de man op had ten tijde van de aanrijdingen.