KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

22-8-2006

Team Jelle Roos winnaar Zuid-Holland - Delta Lloyd Provinciale Kampioenschappen

Maandagavond, 21 augustus, is in Roelofarendsveen het Delta Lloyd Provinciale Kampioenschap Matchracen voor de provincie Zuid-Holland gevaren. In een avond met veel regen en onweersbuien heeft Team Jelle Roos alle wedstrijden gewonnen.

Tussen de buien door zijn er spannende wedstrijden vlak voor de kant gevaren. Vooral de wedstrijd tussen Peter Peet en Jelle Roos. In de derde wedstrijd dacht Peter Peet dat er een penalty werd weggegeven aan Team Jelle Roos, maar dat was te mooi om waar te zijn. Team Jelle Roos plaatste zich voor de finale, door het winnen van deze spannende wedstrijd.

In de finale streden de teams Alwin van Daelen en Jelle Roos tegen elkaar. De eerste wedstrijd werd gewonnen door Van Daelen aangezien Jelle Roos nog een penalty moest nemen op de finish. Na de eerste wedstrijd was de spanning eraf en Jelle Roos won de volgende twee wedstrijden met een straatlengte voorsprong. Het weer was echt een ellende, maar de wedstrijden leuk. Goed gevaren en er waren erg goede tegenstanders, de competitie wordt elk jaar beter, aldus Jelle Roos.

Jelle Roos heeft zich door deze overwinning gekwalificeerd voor de finales die gevaren worden tijdens het Delta Lloyd Nederlands
Kampioenschap in IJmuiden.

Over het Delta Lloyd NK Matchracen:
De winnaars van het Delta Lloyd Provinciaal Kampioenschap Matchracen gaan door naar het Delta Lloyd Nederlands Kampioenschap Matchracen van vijf tot en met tien september tijdens de Hiswa te Water in IJmuiden.

Tot op heden zijn de volgende evenementen gevaren:
Provincie Zuid-Holland, winnaar, team Jelle Roos
Provincie Noord-Holland, winnaar: team Kirsten Groeneveld
Provincie Utrecht, winnaar team Gaston Loos
Provincie Overijssel/Flevoland, winnaar: team Rob van Kemenade Provincie Groningen/Friesland/Drenthe, winaar team Ralph Wijbenga

Data en locatie overige Delta Lloyd Provinciale Kampioenschappen Matchracen, vanaf 18.00 uur.
23 augustus 2006 Provincie Limburg / Gelderland: WV Giesbeek in Giesbeek
28 augustus 2006 Provincie Zeeland/Noord-Brabant: WV Wolphaartsdijk in Kampenland
2 september 2006 Open Ronde: WV het Witte Huis Loosdrecht

Internetadres: www.watersportverbond.nl/matchracen
E-mailadres:matchracen@watersportverbond.nl