Gemeente Ede

nummer 161 / Ede, 22 augustus 2006

van kunstenaar Wim Korvinus
Marius Boender maakt schetsontwerp voor kunstwerk in buitengebied Bennekom

De kunstenaar Marius Boender uit Breda ontvangt van het college van burgemeester en wethouders een opdracht voor het maken van een schetsontwerp voor het onderdeel De Grift in Bennekom. Dit gebied is een van de onderdelen die staat beschreven in het beeldplan Bennekom dat door de kunstenaar Wim Korvinus is gemaakt in 2004. Met de Grift bedoelt Korvinus het agrarische buitengebied van Bennekom. De andere twee gebieden zijn het bosgebied en het centrum.

Marius Boender is een bekend landschapskunstenaar die veel opdrachten in de natuurlijke omgeving heeft uitgevoerd. Een van de bekendste is het kunstwerk De Wachter in Willemstad (Noord-Brabant). Hij maakte dit kunstwerk voor het hoogheemraadschap Noord-Brabant als een van de dijkverzwaringsprojecten. Het kunstwerk bestaat uit een heuvel die in een sierlijk patroon is bekleed met gras. Het geeft de indruk dat het volledig opgaat in de natuurlijke omgeving.

Het schetsontwerp voor De Grift wordt gepresenteerd in de vergadering van de Commissie Beeldende Kunsten Ede op 13 september a.s.

Meer informatie over de kunstenaar en zijn projecten: http:\\www.mariusboender.nl.