Politie Twente

Persberichten Politie Twente 22 augustus 2006

Aanhoudingen na diefstal van dakgoot

Enschede

Na een melding werd op dinsdagmorgen 22 augustus om ongeveer 04.00 uur geconstateerd dat van een woning aan de Genestetstraat in Enschede een deel van de dakgoot was ontvreemd. Politiemensen die ook op weg waren naar deze melding zagen op de Oliemolensingel in Enschede een auto met aanhanger rijden. Bij controle bleek op deze aanhanger o.a. een stuk van een dakgoot te liggen. In de auto zaten drie personen en twee van hen, Enschedeers van 38 en 40 jaar, werden aangehouden en overgebracht naar het bureau en daar voor verder onderzoek opgesloten. De derde inzittende, waarvan de identiteit bekend is, wist te ontkomen. (06-106923)

Notoire winkeldief aangehouden

Enschede

Een 36 jarige Enschedeër werd maandagmiddag 21 augustus om ongeveer 13.00 uur bij een supermarkt aan de Noorderhagen in Enschede betrapt bij het wegnemen van enkele goederen zonder die te betalen. Hij werd aangehouden en aan het bureau opgesloten. Omdat de 36 jarige voorkomt op de lijst van notoire winkeldieven is hij in verzekering gesteld en wordt hij woensdag de 23e augustus bij justitie voorgeleid. (06-106616)

Twee personen gewond bij aanrijding

Hengelo

Een 23 jr. automobiliste en een 43 jr. vrouwelijke inzittende, beiden uit Hengelo, raakten maandagmorgen 21 augustus om ongeveer 11.25 uur gewond bij een aanrijding op de Breemarsweg in hun woonplaats. Beiden werden in de auto van de 23 jr., terwijl ze nog stilstonden voor een verkeerslicht, van achteren aangereden door een 25 jr. automobiliste uit Delden. De twee slachtoffers werden met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze zijn opgenomen. (06-106551)

Aangehouden na aantreffen met gestolen fiets

Almelo

Een 35 jr. man uit Almelo werd maandagmiddag rond de klok van twee uur aangetroffen bij het NS station in Almelo met in zijn bezit een gestolen fiets. Bij controle was gebleken dat de fiets die hij in zijn bezit had op 23 januari jl. was gestolen op de Sluiskade Noordzijde in Almelo. De 16 jr. Vriezenveense eigenaresse van de fiets had destijds hiervan aangifte gedaan. De 35 jr. is aangehouden en later aan het bureau voor verder onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. (06-106654)

Vier verdachten aangehouden na aantreffen "inbrekerswerktuigen"

Denekamp

Een getuige gaf dinsdagmorgen 22 augustus om ongeveer 03.20 uur door dat hij een aantal mannen met zaklantaarns zag lopen rond een horecagelegenheid aan de Grotestraat in Denekamp. Toen deze personen in de gaten kregen dat ze door de getuige waren gezien liepen ze weg, stapten in een auto en gingen er met hoge snelheid vandoor. Merk, kleur en kenteken van deze auto werden door de getuige doorgegeven. De betreffende auto werd even later door politiemensen gesignaleerd op de Denekamperstraat in Beuningen en de bestuurder stopte toen hem een stopteken werd gegeven. In de auto zaten naast de bestuurder nog drie personen. In de auto werden een groot aantal inbrekerswerktuigen, waaronder een aantal zaklantaarns, handschoenen en een breekijzer aangetroffen. Alle vier, een 21 jr. man uit Rotterdam, een 29 jr. inwoner van Wageningen, een 30 jr. Enschedeer en een 38 jr. man uit Venray, werden aangehouden en voor verder onderzoek opgesloten. (06-106926)

Meer informatie:
Jan Camphuis: 053-4555588