Provincie Limburg

Promotiehal brengt techniek en jongeren dichter bij elkaar De Stichting TechnoPromo ontvangt een eenmalige subsidie van maximaal

35.000,-- van de Provincie Limburg voor de ontwikkeling en groei van haar activiteiten. Dat gebeurt in het kader van het provinciale thema Jong zijn in Limburg de school als poort voor de arbeidsmarkt. TechnoPromo in Cuijk (Noord-Brabant) is een promotiehal voor techniek speciaal gericht op jongeren. Meer dan 20% van de jongeren die de promotiehal bezoeken zijn afkomstig uit de provincie Limburg. Het gaat dan vaak om Noord-Limburgse scholieren die de hal bezoeken. De Provincie stimuleert kennismaking van jongeren uit het primair onderwijs met techniek. Ze wil bevorderen dat meer jongeren later voor een technische opleiding kiezen.

De Provincie Limburg wil met de subsidieverlening bereiken dat het bezoekersaantal in 2007 met 15% stijgt. Het huidige bezoekersaantal per jaar is ca. 6250 bezoekers. TechnoPromo is een promotiehal voor techniek waar jongeren techniek kunnen zien, ermee in aanraking kunnen komen en vooral techniek kunnen ervaren door er zelf mee aan de slag te gaan. Reacties van leerlingen die TechnoPromo in Cuijk hebben bezocht: In dat gebouw hadden ze ook een huis nagebouwd waar je van alles in kon doen. Bijvoorbeeld het aanleggen van een dak, dat was ook niet het makkelijkste. Je moest eerst latten op het dak slaan, dan de pannen daarop leggen. Maar eerst moest je een dakgoot aanleggen en de kilgoot erop. Je kon er ook een doosje maken van aluminium dat was best moeilijk. Eerst moest je een plaatje op de goede maat snijden en daarna moest je eerst de onderkant buigen en daarna de bovenkant. Daarna mocht je leuke dingen buigen zoals een spiraal of een poesje of zo en die moest je er dan boven oplassen met een puntlasser, dat was best cool.

22-8-2006 12:18