Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland Apeldoorn - Diefstal uit auto's |

Tussen zondagavond en maandagnacht heeft een aantal diefstallen uit auto's plaatsgevonden in de woonwijk De Maten.

Tussen zondagavond 20 augustus 20.45 uur en maandagochtend 21 augustus uur 8.30 uur is er bij twee naast elkaar geparkeerde personenauto's aan de Schrijnwerkershorst ingebroken. Uit beide auto's werd de radio/cd-speler weggenomen.

In de nacht van zondag 20 augustus op maandag 21 augustus is tevens ingebroken bij een personenauto aan de Viltmakersdonk. Ook daar werd de radio/cd speler weggenomen en tevens het kentekenbewijs. In diezelfde wijk werd de volgende nacht (22 augustus) ingebroken bij een bestelbus aan de Drapeniersdonk. De 45-jarige eigenaar van de bus was wakker geworden van het alarm dat afging en zag de dader nog net wegrennen in de richting van de Laan van Erica. Uit deze bestelbus werd een handcomputer (PDA) weggenomen.

De politie heeft de zaken in onderzoek en blijft adviseren om geen waardevolle goederen in de geparkeerde auto achter te laten. Bij verdachte situaties wordt men dringend verzocht om direct via 112 de politie te alarmeren.

|   |Apeldoorn - Inbraak woningen               |
Zondagnacht 20 augustus en maandagnacht 21 augustus is er bij twee woningen ingebroken in de wijk Woudhuis.

Zondagnacht is er bij een 26-jarige aangever aan de Oostkreek ingebroken. Weggenomen werd een geldbedrag en mobiele telefoon. De nacht erop (maandag 21 augustus) is er bij een 31-jarige man aan Het Schip ingebroken. Hier werd videoapparatuur, een digitale camera en een geldbedrag weggenomen. Bij beide adressen hebben daders zich op identieke wijze toegang verschaft tot de woning. Er werden gaten geboord om zo de sluitingen aan deur of raam te kunnen openen. De politie heeft beide zaken in onderzoek.

|   |Apeldoorn - Diefstal met mishandeling           |
|   |Aan de                          |
Aan de Rosariumstraat werd maandag 21 augustus omstreeks 17.30 uur een 21-jarige man uit Apeldoorn mishandeld en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.

Het slachtoffer kwam van de Hofstraat en trof drie mannen zittend op een muurtje die hem om een vuurtje vroegen. Toen de man de aansteker wilde geven werd hij geslagen. Daarna werd de man nog een keer geslagen en geschopt en hebben de mannen de mobiele telefoon van de man afgenomen. Signalement van de mannen: 1) Negroïde man, 1.80 m, kort zwart kroes haar, zwarte jas, blauwe spijkerbroek, zwarte sportschoenen, witte pet. 2) Negroïde man, 1.70 m, kort zwart kroes haar (matje), witte sweater met opdruk KEANE, zwarte spijkerbroek, witte sportschoenen 3) Negroïde man, 1.95 m, dreadlocks tot op schouder (witte kralen onder aan haarpunten), donkere trui, spijkerbroek, donkere schoenen en lange zilveren ketting om nek. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden 0900-8844.

|   |Apeldoorn/ Uddel - snelheidscontrole           |
De politie heeft op maandag 21 augustus enkele verkeerscontroles gehouden in Apeldoorn.

Aan de Loolaan controleerde de politie in de ochtenduren. Van de 968 passanten reden er 21 te hard. De hoogst gemeten snelheid wat 76 km p/u, de maximum toegestane snelheid is 50 km p/u.

Wat later die ochtend controleerde de politie een tijdje aan de Elspeterweg in Uddel. Van de 770 passanten reden er daar 47 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 74 km p/u waar 50 maximum is toegestaan.

In de middag heeft er een controle plaatsgevonden aan de Otterloseweg. Hier hield iedereen zich over het algemeen netjes aan de maximum toegestane snelheid van 80 km p/u. Van de 765 passanten reed er nl een te hard met een snelheid van 87 km p/u.