Politie Gelderland-Midden

Auto botst tegen trolleymast, bestuurder omgekomen
Publicatiedatum: 22-8-2006 13:57:52

Arnhem - Een 31-jarige man uit Huissen is maandagavond om het leven gekomen nadat hij met zijn wagen op de Cattepoelseweg in Arnhem tegen een trolleymast was gebotst. De man had daarbij zoveel verwondingen opgelopen dat hij terplekke overleed.

Het ongeval gebeurde even voor elf uur toen de Huissenaar van de Hommelseweg richting Wagnerlaan reed. Door nog onbekende oorzaak verloor de Huissenaar vermoedelijk de macht over het stuur en kwam tegen de trolleymast tot stilstand. Bij het ongeval was de bestuurder kennelijk uit zijn wagen geslingerd waardoor hij de verwondingen had opgelopen. Passanten hadden direct de ambulancedienst gewaarschuwd maar hulp mocht niet meer baten. De politie stelt een onderzoek in naar de mogelijke oorzaak van het ongeval.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Winkeldief met `wapen' op zak

Publicatiedatum: 22-8-2006 13:56:13

Arnhem - De Arnhemse politie heeft maandagmiddag bij een verdachte van winkeldiefstal een pistool aangetroffen. Het bleek om een aansteker te gaan dat sprekend op een pistool leek. Dergelijke voorwerpen zijn geschikt om mee te dreigen en vallen dan ook onder de wapenwetgeving. Het pistool is in beslag genomen. De verdachte winkeldief, een negentienjarige Arnhemmer, liep rond twee uur tegen de lamp bij een zaak aan de Ketelstraat. Een winkelbeveiliger betrapte de jongen toen hij een kledingstuk zou hebben meegenomen. Het kledingstuk, ter waarde van ruim 140 euro, raakte beschadigd doordat getracht was het beveiligingslabel los te trekken. De jongen werd aan de politie overgedragen. Bij controle stuitten de agenten op het wapen, dat de knaap achter zijn broeksband droeg. Tegen de Arnhemmer is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Mini-bike van Doesburger in beslag genomen

Publicatiedatum: 22-8-2006 13:55:38

Doesburg - De politie van Doesburg heeft maandagavond op de Margrietstraat een mini-bike in beslag genomen van een 26-jarige man uit die stad. Politieagenten zagen de man rond zes uur over het trottoir van de Oranjesingel rijden en wilden hem aanspreken. De man ging er echter vandoor via de Beatrixstraat. Een van de agenten zette te voet de achtervolging in en trof de Doesburger aan de achterzijde van een van de woningen aan de Margrietstraat terwijl hij bezig was het motortje te verstoppen. Het voertuigje bleek niet verzekerd. Bovendien had de Doesburger zonder helm gereden en wordt hem gevaarlijk rijgedrag verweten. De mini-bike werd meegenomen naar het politiebureau. Tegen de Doesburger is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---