Politie Gelderland-Zuid

Aangehouden dievegge krabt en slaat eigenaar winkel

Nijmegen, 22-08-2006 o Een 39-jarige bedrijfseigenaar van een winkel aan de Burchtstraat zag maandagmiddag twee vrouwen in zijn winkel die zich verdacht gedroegen Hij hield hen in de gaten en zag dat één van hen, een 21-jarige Nijmeegse, diverse verzorgingsproducten in haar tas stopte. Daarna liepen ze de winkel uit zonder de goederen te betalen.

De 39-jarige liep de vrouwen achterna en kon één van de vrouwen bij haar arm pakken. Hij vertelde haar dat ze was aangehouden voor winkeldiefstal. Daarop begon de vrouw hem te knijpen en te krabben. Toch bleef de bedrijfseigenaar haar vasthouden, waarbij ze hem begon te schoppen. Uiteindelijk wist hij de vrouw mee de winkel in te nemen en werd de politie gebeld.

Daarop zei de andere vrouw, een 20-jarige Nijmeegse, dat ze vast ging. Hierop gaf de 21-jarige aan de bedrijfseigenaar aan dat de vrouw medeplichtig was, maar de 20-jarige was er al vandoor gegaan.

De politie kwam en nam de 21-jarige mee naar het politiebureau. Onderweg kwamen ze de 20-jarige tegen en de 21-jarige vertelde dat de 20-jarige medeplichtig was. Hierop is ook zij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Op het politiebureau werd bij deze vrouw een busje traangas aangetroffen. Dat is in beslag genomen. De bedrijfseigenaar deed aangifte. (07)