Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Diefstal van koper

Achterhoek, 22-08-2006 o Op diverse plaatsen in de Achterhoek werd de afgelopen dagen koper en ander metaal gestolen.

In Winterswijk werd tussen vrijdag 18 augustus, 16.30 uur en zaterdag 19 augustus, 09.00 uur 175 meter (bijna 80 kilo) koperdraad gestolen aan de Honesweg. De daders verschaften zich toegang tot een bouwterrein door een gat in de afrastering te maken. Het koperdraad werd weggenomen van het dak van twee gebouwen.

Tussen vrijdag 18 augustus, 18.00 uur en maandag 21 augustus, 11.00 uur werd bij een bedrijf aan de Molenweg in Breedenbroek een aantal opgerolde koperen kabels meegenomen. De daders kwamen aan de achterzijde van het gebouw door over schrikdraad te klimmen.

In Neede werd in augustus een aantal antennegeleiders meegenomen bij een sportcomplex aan de Bleekenweg. De precieze datum van de diefstal is onbekend, maar werd afgelopen maandag 21 augustus ontdekt. Ook hier werd het koper van het dak van het gebouw gestolen.

Bij een woning aan de Staringstraat in Terborg werd maandag 21 augustus om 14.00 uur koper en zink gestolen. Twee mannen vertelden een buurvrouw dat ze koper en zink kwamen halen en laadden alles in hun auto. Later bleek dat hiervoor geen toestemming gegeven was.

De politie onderzoekt de diefstallen.