Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Diefstal uit autos

Apeldoorn, 22-08-2006 o Tussen zondagavond 20 en maandagnacht 21 augustus heeft een aantal diefstallen uit autos plaatsgevonden in de woonwijk De Maten.

Bij twee naast elkaar geparkeerde personenautos aan de Schrijnwerkershorst ingebroken. Uit beide autos werd de radio/cd-speler weggenomen.

In de nacht van zondag 20 augustus op maandag 21 augustus is tevens ingebroken bij een personenauto aan de Viltmakersdonk. Ook daar werd de radio/cd speler weggenomen en tevens het kentekenbewijs.

In diezelfde wijk werd de volgende nacht, 22 augustus ingebroken bij een bestelbus aan de Drapeniersdonk. De 45-jarige eigenaar van de bus was wakker geworden van het alarm dat afging en zag de dader nog net wegrennen in de richting van de Laan van Erica. Uit deze bestelbus werd een handcomputer (PDA) weggenomen.

De politie heeft de zaken in onderzoek en blijft adviseren om geen waardevolle goederen in de geparkeerde auto achter te laten. Bij verdachte situaties wordt men dringend verzocht om direct via 112 de politie te alarmeren.