Rotterdams Conservatorium / Dansacademie


Codarts Summerschool.

Summerschool succes

Dit jaar startte Codarts, Hogeschool voor de Kunsten met Codarts Summerschool. Van 26 juni tot en met 14 juli jl. was een serie cursussen georganiseerd vanuit diverse muziek- en danstradities die het Rotterdams Conservatorium, de Rotterdamse Dansacademie en het World Music and Dance Centre rijk is.

De Codarts Summerschool bood de deelnemers de kans om buiten het reguliere onderwijs kennis te maken met nieuwe muziek- en dansstijlen, bestaande kennis te verdiepen en ervaringen uit te wisselen met andere deelnemers.
Voor de verschillende summerschools waren internationaal befaamde topmusici aangetrokken. Zo kwamen voor de Bali Summerschool (Balinese dans en muziek) I Wayan Dibia, Ni Ketut Arini Alit, I Made Arnawa en Ni Ketut Suryatini overgevlogen uit Indonesië en speciale gast Wayne Vitale uit Verenigde Staten. De masterclasses van de Djembe Summerschool (`professional development for djembe players and teachers') werden verzorgd door Mansa Camio en Drissa Kone, twee autoriteiten op het gebied van djembe, afkomstig uit Mali en Guinée. De Krump Kings, die ook speelden op het North Sea Jazz Festival, verzorgden masterclasses voor de deelnemers aan de Roots&Routes Summerscool.
In laatstgenoemde summerschool, waarvoor zich zo'n vijftig deelnemers hadden ingeschreven, vond een succesvolle samenwerking plaats tussen de Rotterdam Pop Academy en Roots&Routes. De summerschool Jazz around the World ten slotte had in North Sea Round Town een goede promoter. De eerste Codarts Summerschool telde in totaal 140 deelnemers (met twintig verschillende nationaliteiten). De docenten kwamen uit de Verenigde Staten, Engeland, België, Frankrijk, Indonesië, Mali en Guinée. Op negen podia in Rotterdam werden presentaties gegeven. Nu al zijn er aanmeldingen binnengekomen voor de volgende Codarts Summerschool, die waarschijnlijk in juli 2007 zal plaatsvinden. terug

Codarts Magazine
is het kleurrijke maandblad van Codarts, Hogeschool voor de Kunsten. Neem een (gratis) abonnement.
lees verder

Prix du Port
Samen met Codarts en het Luxor Theater presenteert het Havenbedrijf Rotterdam in april 2007 de eerste editie van een prestigieuze muzikale talentenjacht.
lees verder

latest update: 22.08.2006