Video visdiner Wereld Natuur Fonds beschikbaar

Wereld natuur fonds

Het beeldverslag van het WNF-visdiner van maandag 21 augustus is beschikbaar via http://anpproxy.datiq.net/rss.pl?q=h?=7038f09f21a79f4526ac61bbf91f90f0

Gisteravond organiseerde het Wereld Natuur Fonds strandrestaurant Elzenduin in Monster (ZH) een visdiner van verantwoord gevangen vis, bereid door topkoks. Bekende Nederlanders als Rob Verlinden en Loretta Schrijver mochten de gerechten proeven. Directeur Johan van de Gronden van het Wereld Natuur Fonds deed tijdens het evenement een oproep aan Nederlandse restaurants om vaker duurzame visgerechten op de menukaart zetten.

Aanleiding voor het visdiner is de bewustwordingscampagne 'Kies voor een Levende Zee', die het Wereld Natuur Fonds dit jaar voert. Met deze campagne vraagt de natuurbeschermingsorganisatie aandacht voor de schoonheid van de natuur onder water, maar ook voor de bedreigingen, zoals overbevissing en bijvangst. Het WNF heeft in de eerste maanden van de campagne vooral consumenten opgeroepen om eens wat vaker verantwoord gevangen vis te kopen. Nu is het tijd om ook de horeca te vragen zijn steentje bij te dragen aan herstel van de wereldzeeën, aldus de organisatie.

////////////////////