Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Fietser (17) naar ziekenhuis na aanrijding

Publicatiedatum: 22-8-2006 15:20:23

Duiven - Een 17-jarige fietser uit Duiven is maandagavond naar het ziekenhuis gebracht nadat hij op de Visserlaan nabij de kruising met de Gabrielstraat in zijn woonplaats betrokken was geraakt bij een aanrijding. Het slachtoffer had onder meer een verwonding aan het hoofd en moest ter observatie worden opgenomen. Het ongeval gebeurde even voor half negen, toen een auto, bestuurd door 51-jarige vrouw uit Duiven, wilde afslaan. Daarbij had ze vermoedelijk als gevolg van hevige regenval de fietser niet opgemerkt. Bij het afslaan raakte ze de fietser die daardoor kwam te vallen en gewond raakte. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zware schade na botsing met kraan

Publicatiedatum: 22-8-2006 15:19:50

Bemmel - Op de Dorpsstraat in Bemmel is maandagmiddag zware schade ontstaan aan de wagen van een 85-jarige automobilist uit Valburg. De bestuurder zelf was met de schrik vrij gekomen. De man botste omstreeks kwart over vijf tegen de giek van een kraan, die op straat stond. De Valburger had de giek, die ongeveer 1 meter boven het wegdek hing, te laat opgemerkt, aldus zijn verklaring. Volgens de politie kon de eigenaar van de kraan, een bedrijf uit Vianen, geen vergunning overleggen over het op straat plaatsen van de kraan. Evenmin bleek er een afzetting op straat te zijn geplaatst om achteropkomend verkeer te attenderen. De politie onderzoekt nog of er wel een vergunning voor het plaatsen van de kraan op de rijbaan is afgegeven. De eigenaar van de kraan had verklaard dat er op het bouwterrein geen plaats was om de kraan op te bouwen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Auto in de sloot, Huissenaar aangehouden

Publicatiedatum: 22-8-2006 15:19:11

Herveld - De politie heeft maandagavond een 30-jarige man uit Huissen aangehouden op verdenking van het verlaten van de plaats van een ongeval. De man wordt ervan verdacht op de A15 bij Herveld met zijn auto in een sloot te zijn gereden. Bovendien wordt hij verdacht van het rijden onder invloed van alcohol. Omstreeks kwart over zeven werd bij de politie gemeld dat er op de A15 bij Herveld een auto te water zou zijn geraakt. Omdat onbekend was of er nog personen in zaten werd ook een duikploeg van de brandweer gealarmeerd. Bij aankomst bleek de auto onbeheerd te zijn achtergelaten. Ook de duikploeg van de brandweer bleek niet nodig. Aan de hand van het kenteken van de wagen werd de eigenaar opgespoord. Dat bleek de 30-jarige Huissenaar te zijn. De man werd met verwondingen in het gezicht thuis aangetroffen en ontkende zelf gereden te hebben. Wel rook de man naar alcohol waarop hij werd meegenomen naar het bureau. Daar bleek uit ademonderzoek dat hij onder invloed was met een promillage van twee keer de toegestane hoeveelheid (1,09 promille). Het rijbewijs van de Huissenaar is ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Autobrand in Zevenaar

Publicatiedatum: 22-8-2006 15:18:34

Zevenaar - Op de Louis Couperusstraat in Zevenaar heeft maandagmiddag een autobrand gewoed. Niemand raakte daarbij gewond. De brand brak rond kwart over één 's middags uit waarna brandweer en politie werden gewaarschuwd. Bij de komst van de politie bleek de wagen al in lichterlaaie te staan. De brandweer slaagde erin het vuur te doven maar kon niet voorkomen dat het motorcompartiment volledig uitbrandde. De auto bleek nadien echter zoveel brandschade te hebben opgelopen dat er geen oorzaak kon worden vastgesteld. Volgens de eigenaar had de auto enkele dagen stilgestaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---