Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 22 augustus 2006

Zaanstreek-Waterland, 22-08-2006

Met: Beroving en inbreker snackbar gepakt

Fiets afgepakt

Wormerveer, zondag 20 augustus 2006, 03:45 uur.

Twee mannen hebben zondagochtend rond kwart voor vier op de Zaanbrug de fiets van een 17-jarige Wormerveerder afgepakt. De jongeman vertelde dat hij op de brug naar het onweer stond te kijken met zijn fiets naast zich gestald. Er kwamen twee mannen naar hem toe lopen die even later zijn paars/blauwe Batavus herenfiets 'vorderden' en er in de richting van Wormer mee weg reden. De mannen waren volgens de aangever blank, ongeveer 30 jaar oud en de één was ongeveer 190 cm lang en had halflang donkerblond haar en een mager postuur. De ander was breed en dik, rond de 170 cm lang en had gemillimeterd haar. Eventuele getuigen worden verzocht te bellen met het wijkteam Wormerveer/Wormerland via 0900-8844.

Verkeerscontrole

Assendelft en Wormerveer, maandag 21 augustus 2006.

De politie heeft in Assendelft op de Provincialeweg Buitenhuizen-Beverwijk een gordelcontrole gehouden. Er werden ruim 600 voertuigen gecontroleerd en er werd niemand bekeurd voor het negeren van de gordelplicht. Wel werd een bestuurder beboet voor niet handsfree bellen. Een ander reed met uitstekende lading en een derde bleek niet in het bezit van een rijbewijs. In Wormerveer werd op de Wandelweg gecontroleerd op de helmplicht voor bromfietsers. 24 gecontroleerde bromfietsers droegen allemaal een helm. Eén voertuig gaf te veel vermogen op de rollenbank en de bestuurder werd daarvoor bekeurd.

Rood licht

Purmerend, maandag 21 augustus 2006.

Bij roodlichtcontroles op de Waterlandlaan, Gedempte Singelgracht en Westerstraat hebben agenten vijf overtreders een bekeuring gegeven. Bij controles in andere delen van Purmerend werden twee automobilisten bekeurd omdat hun voertuigen niet (op tijd) apk gekeurd waren en twee anderen omdat zij de autogordel niet om hadden. Een bromfietser werd bekeurd omdat hij geen helm op had en een ander reed op een brommer met een gladde achterband. Eén automobilist kreeg een boete omdat het rijbewijs niet op eerste vordering werd getoond.

Beroving

Zaandam, zaterdag 20 augustus 2006.

De politie zoekt getuigen van een beroving die plaatsvond op de Gedempte Gracht op zaterdagavond even na elf uur. Twee 20-jarige mannen uit Wormer en Amsterdam werden benaderd door twee mannen met Noordafrikaans uiterlijk die zich verplaatsten op een zilvergrijze Peugeot bromfiets. De slachtoffers werden bedreigd door de daders en werden gedwongen geld af te geven. De ene rover was ongeveer 23 jaar oud, 175 cm lang, kaal en had een litteken boven het oor. De man had een fors postuur, een kleine neus en een bol gelaat. Hij had donkere kleding en schoenen aan. De ander was ongeveer 20 jaar oud, 175 cm lang en had lang zwart stijl haar en had een petje op. Getuigen worden verzocht kontact op te nemen met het wijkteam Zaandam-Centrum via 0900-8844.

Inbreker snackbar gepakt

Purmerend, dinsdag 22 augustus, 04:47 uur.

Een 28-jarige man uit Purmerend is aangehouden als verdachte van inbraak in een snackbar aan het Wormerplein. Surveillerende agenten zagen een groepje mannen op de Dr. J.M. den Uyllaan met tassen lopen en er vervolgens in verschillende richtingen vandoor gaan. De Purmerender kon als enige worden aangehouden. De man had inbrekersgereedschap bij zich en ook in zijn directe omgeving werden enkele attributen aangetroffen. Na enig zoeken in de omgeving waar de mannen weggevlucht waren werden geldkistjes, pakjes sigaretten en snoep in de bosjes aangetroffen. Uit nader onderzoek bleek dat de goederen afkomstig waren uit de snackbar aan het Wormerplein. De goederen zijn veiliggesteld voor sporenonderzoek door forensische opsporing. De verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld.