Verzamelberichten dinsdag

's-Hertogenbosch, 22-08-2006

Winkeldiefstal

s-Hertogenbosch Maandagmiddag is aan de Balkweg in zijn woonplaats s-Hertogenbosch een 49 jarige man aangehouden. Hij had uit een winkel 8 kwasten weggenomen zonder te betalen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Maandagavond is in dezelfde winkel een 59 jarige Bosschenaar aangehouden. Hij wordt er van verdacht enkele bouten uit een verpakking te hebben gehaald om daarmee zonder te betalen te winkel uit te gaan. Ook tegen deze man is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldiefstal

s-Hertogenbosch Maandagmiddag is in een winkel aan de Markt een 15 jarig meisje uit Vught betrapt bij het wegnemen van een fles parfum ter waarde van 25 euro. Door de politie is proces-verbaal opgemaakt.

Huisvredebreuk

s-Hertogenbosch Maandagavond zijn in een winkel aan de Arena, een 31 jarige man uit s-Hertogenbosch en een 44 jarige man uit Berlicum aangehouden. Beiden waren, ondanks een lopende ontzegging tot het betreden van de winkel, toch naar binnen gegaan. Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt.

Dronken en zonder geldig rijbewijs achter het stuur

s-Hertogenbosch Een 25 jarige automobilist uit s-Hertogenbosch vloog maandagavond op de Hinthamerstraat, komende vanaf de Zuid Willemsvaart, met zijn auto uit de bocht, ramde een geparkeerd staande personenauto en kwam tegen de geven van een woning tot stilstand. Hij is aangehouden omdat hij behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank verkeerde. Het rijbewijs van de bestuurder was ongeldig verklaard. Tegen de Bosschenaar is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg bovendien een rijverbod voor de duur van 11 uur.

Winkeldiefstal

s-Hertogenbosch Maandagmiddag is in een winkel aan de Markt een 19 jarige Pool aangehouden op verdenking van diefstal. De man was door een beveiligingsmedewerker betrapt bij het wegnemen van drie flesjes parfum ter waarde van 113,38 euro.

Drugsbezit

s-Hertogenbosch Maandagmiddag is op de Copernicuslaan een 28 jarige Bosschenaar aangehouden en in verzekering gesteld wegens drugsbezit. Bij de verdachte zijn 12 bolletjes heroïne aangetroffen en in beslag genomen.

Mishandeling

s-Hertogenbosch Agenten troffen maandagmiddag op de Rompertpassage een 74 jarige gewonde man uit Hedel aan. Getuigen wisten de agenten te melden dat de man geduwd dan wel geslagen was door een jonge man die met een auto was weggereden. Aan de hand van het kenteken van de auto is de politie de verdachte, een 25 jarige man uit s-Hertogenbosch op het spoor gekomen. Hij is aangehouden. Het 74 jarige slachtoffer zou kort daarvoor in een winkel aan de Rompertpassage de 22 jarige vriendin van de verdachte bij de arm hebben gepakt en haar onzedelijke voorstel hebben gedaan. Toen de verdachte dat te horen kreeg zou hij de man geduwd hebben waardoor die ten val kwam.

Het slachtoffer kon nog niet door de politie worden gehoord.

Veelpleger opgepakt na winkeldiefstal

s-Hertogenbosch Maandagmiddag is in een winkel aan de Arena een 19 jarige Bosschenaar aangehouden. De man, bij politie en justitie bekend als veelpleger was voor een beveiligingsmedewerker betrapt bij het stelen van 11 flessen parfum ter waarde van 160,94 euro. De verdachte verzette zich bij zijn aanhouding en zag kans de beveiligingsmedewerker een klap tegen het hoofd te geven. De verdachte is door de politie aangehouden en in verzekering gesteld.

Openlijke geweldpleging

Boxtel De politie stelt een onderzoek naar een maandagavond gepleegde openlijke geweldpleging op de Markt in Boxtel. Daarbij is een 33 jarige portier van een horecabedrijf mishandeld. De man liep hoofdletsel op en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De verdachten wisten te ontkomen. Later op de avond werd een van de verdachten, een 18 jarige inwoner van Oirschot, herkend en kon op de Markt alsnog worden aangehouden. Hij is ingesloten.

Straf uitzitten

Sint Oedenrode Maandagavond zagen agenten een 31 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats over de Markt lopen. Bij controle bleek dat de man nog een gevangenisstraf uit moest zitten van 46 dagen. Hij is ingesloten.

Verdachte van diefstal pinpas aangehouden

Veghel Op de Cederlaar in Veghel is dinsdagmiddag een 23 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt er van verdacht tussen 14 en 16 juni uit een woning aan de Emmastraat in Veghel een bankpas te hebben gestolen. Na die tijd is er met behulp van deze pas op diverse plaatsen geld opgenomen en zijn er betalingen verricht. Het gaat om een totaalbedrag van ongeveer 990,00 euro. Bij enkele pintransacties werd de verdachte op film vastgelegd en door de politie herkend.

Verdachte bedreiging aangehouden

Uden De politie heeft dinsdagmorgen een 52-jarige Udenaar aangehouden in zijn woning. De man wordt er van verdacht op 7 juli j.l. twee ambtenaren van de gemeente bedreigd te hebben op het gemeentehuis. Hij is voor verhoor ingesloten. De ambtenaren deden aangifte.

Huiselijk geweld

Oss Een 40-jarige Ossenaar is maandagmiddag aangehouden voor huiselijk geweld. Hij wordt er van verdacht zijn 38-jarige vriendin, eveneens woonachtig in Oss, die dag mishandeld te hebben. Tevens zou hij haar bedreigd hebben. De vrouw deed aangifte. De verdachte is inverzekeringgesteld.

Aangehouden voor vernieling

Oss De politie heeft maandagavond een 41-jarige Ossenaar aangehouden op de Treubstraat in zijn woonplaats. De man had zojuist op de Thorbeckestraat een ruit vernield. De gewaarschuwde politie kon hem verderop aanhouden. Hij is voor verhoor ingesloten.

Motorrijder gewond

Lith Een 24-jarige motorrijder uit Lith is maandagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Mr. Van Coothstraat in zijn woonplaats. Een 39-jarige automobiliste uit Lithooijen reed over de Mr. Van Coothstraat in de richting van de provinciale weg. Ze wilde linksaf slaan, maar zag daarbij het slachtoffer dat haar tegemoet reed over het hoofd. Hij is met verwondingen aan zijn been en bekken overgebracht naar het ziekenhuis.

Opnieuw aanhoudingen branden

Boxmeer De politie heeft dinsdagmorgen een 13-jarige inwoner van Sambeek en een 14-jarige jongen uit Boxmeer aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de branden die de afgelopen maanden hebben gewoed in Boxmeer en omgeving. De verdachten zijn uitgenodigd aan het politiebureau in Boxmeer en ze zijn voor verhoor ingesloten. Vorige week hield de politie al twee jongens uit Boxmeer, 14 en 15 jaar oud, aan in deze zaak. Het onderzoek gaat verder en nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Jongeren bekennen reeks vernielingen en baldadigheden

Grave De politie heeft de afgelopen weken vier jongeren verhoord over een aantal vernielingen en baldadigheden gepleegd in de gemeente Grave.

Het viertal, een jongen van 17 en drie van 18 en allen woonachtig in Grave, werd in de nacht van 28 op 29 juli op een bewakingscamera vastgelegd toen twee van hen een fiets vernielden aan de Hoofschestraat in Grave. Aan de hand van de vastgelegde beelden werd een van de verdachten door de politie herkend.

Diezelfde nacht zijn er in Grave rood-witte afzetblokken, bestemd voor het afzetten van fietspaden, midden op de rijbaan gezet, zijn er twee ruiten van bushokjes vernield en zijn van een pand aan de Koninginnedijk diverse ruiten vernield.

Omdat er in Grave al meer dan een jaar sprake is van vernielingen werden de jongens uitvoerig aan de tand gevoeld.

Zij hebben bekend verantwoordelijk te zijn voor de vernielingen die gepleegd zijn in de nacht van 28 op 29 juli en hebben tevens toegegeven in de voorliggende maanden zeker nog 10 ruiten van bushokjes te hebben vernield.

Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden met mes

Boxmeer De politie heeft maandagavond een 18-jarige Boxmeerse aangehouden op het Wijerplein in haar woonplaats. De Boxmeerse had onenigheid met een 17-jarige plaatsgenootje. Op het Weijerplein begonnen de damens aan elkaar te trekken. Omstanders probeerden hen uit elkaar te halen. Toen toonde de verdachte een ingeklapt mes. Hierop werd zij door de politie aangehouden. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.