Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (22/8)

TILBURG, 22 augustus 2006

Politie houdt twee autodieven aan dankzij alerte getuige

TILBURG: Een alerte getuige heeft de politie vannacht op het spoor gezet van twee autodieven. Hij zag dat twee mannen op het Korvelplein een Citroen bestelauto open braken. Hij belde direct de politie en hield de meldkamer via een open lijn op de hoogte van de bewegingen van de verdachten. Agenten konden de dieven, na een korte achtervolging aanhouden. Het gaat om een 40-jarige Tilburger (Korvelplein) en een 24-jarige Tilburger (Godfried Schalckenstraat). Laatstgenoemde verdachte werd van een schutting afgehaald waarover hij heen wilde klimmen. Het duo had inmiddels in de auto de stuurkolom al weggebroken en de draden doorverbonden. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Vrouw opgepakt voor mishandeling en vernieling

TILBURG: De politie heeft gisteravond omstreeks 19.45 uur in een winkel in de Goirkestraat een 27-jarige in Dongen verblijvende vrouw aangehouden, die verdacht wordt van het mishandelen van haar 31-jarige, eveneens in Dongen verblijvende vriend. Ook had de vrouw in de winkel een kassa en een printer vernield door deze op de grond te gooien.

De 31-jarige aangever verklaarde dat zijn vriendin, de winkel waar hij werkt was binnengestormd. Ze sloeg hem direct met gebalde vuist tegen zijn rechteroog. Daarna had zij de kassa en de printer opgepakt en de op de grond gegooid. De vrouw ontkende dat zij de apparaten vernield had, volgens haar waren deze van de toonbank geschoven toen haar vriend haar tegen wilde houden. Zij was naar eigen zeggen boos op een collega van haar vriend die haar beledigd had. Zij wilde haar daarop aanspreken.

Jongen aangehouden na bedreiging begeleider

TILBURG: Een 17-jarige jongen is gisteravond in zijn woongroep in Tilburg Noord aangehouden omdat hij zijn 27-jarige begeleider verbaal met de dood bedreigd had. De jongen was de woning binnen gegaan terwijl hij een sigaret rookte. Dit is echter volgens de daar gestelde regels niet toegestaan. Hier kreeg hij een woordenwisseling over met zijn begeleider waarbij hij meerdere bedreigingen geuit heeft. Ook maakte hij daarbij een beweging met zijn hand over zijn keel. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De politie heeft de agressieve knaap omstreeks 21.30 uur aangehouden.

Winkeldievegge en winkeldief aangehouden

TILBURG: Een 58-jarige vrouw is maandagavond in de grote supermarkt aan de Jan Heijnstraat betrapt op winkeldiefstal. De dievegge had een lippenstift tester ter waarde van 8,95 euro gestolen. De vrouw krijgt een proces-verbaal.

TILBURG: Vanmorgen is in dezelfde supermarkt een 57-jarige Tilburger aangehouden die kort daarvoor in een nabij gevestigde speelgoedzaak een bal had gestolen. Hij had deze bal onder zijn jas verstopt en was de zaak uitgelopen. Een beveiligingsbeambte sprak hem daarover in de supermarkt aan. De dief gaf hem daarop een stomp in de maagstreek. De bewaker nam hem daarop in de greep waarbij het verzet werd gebroken. De dief werd overgedragen aan de politie die proces-verbaal opmaakt.

Ruit met Colafles vernield na burenruzie

TILBURG: Een 20-jarige Tilburgse heeft toegegeven dat ze gisteravond op de Ringbaan Oost door een cola fles te gooien een ruit vernield had van de woning van de bovenbuurman.

De verdachte stond gisteravond buiten op straat wat na te praten met haar moeder en enkele vrienden. De bovenbuurvrouw had kennelijk last van het lawaai en opende haar raam en vroeg aan de mensen op straat of het wat zachter kon. In de discussie die daarop volgde gooide de buurvrouw volgens de verdachte zelf ook wat naar beneden. Zij gooide daarop opzettelijk met een Colafles in de richting van de buurvrouw, die deed daarop snel het raam dicht waarna dit met het projectiel vernield werd. De politie heeft de 20-jarige verdachte ter plaatse gehoord. Met de parketsecretaris zal de zaak nader besproken worden.

Rijder onder invloed aangehouden

TILBURG: Vannacht heeft de politie omstreeks 00.25 uur op de Dongewijkdreef een 40 jarige Tilburger aangehouden vanwege het rijden onder invloed. De verdachte probeerde weg te lopen toen hij geboeid werd. Hij blies 425 ugl (circa 1 promille). Hij kreeg ook een bekeuring omdat de APK van zijn auto al vanaf op 19 mei 2005 was verlopen. De politie maakt proces-verbaal op.

We gaan weer naar school

TILBURG: Ook deze en volgende week besteden de politieteams in het district Tilburg net als voorgaande jaren, weer extra aandacht aan het project: We gaan weer naar school.

Rondom de schooltijden controleren de agenten extra in de omgeving van scholen. Daarbij wordt speciaal gelet op de het dragen van de helm en autogordels, het rijden door rood licht en het foutparkeren bij scholen Vanmorgen werden dergelijke controle onder meer door het team Tilburg West gehouden nabij de Dalemdreef, de Millingenstraat, de Meddostraat, de Giekerkstraat, de Wijboschstraat en de Reuverlaan. Hierbij werden ook de bikers ingezet.

Vrachtwagenchauffeur loopt weg na aanrijding op rijksweg A-58

TILBURG: Vannacht is omstreeks 02.45 uur op rijksweg A-58, vanuit Breda in de richting van Tilburg,bij wegwerkzaamheden, ter hoogte van Blaak na een aanrijding een flinke ravage ontstaan. De veroorzaker, een nog onbekende chauffeur is na de aanrijding weggerend in de richting van de afrit Goirle. Hij was volgens wegwerkers gewond aan zijn gezicht. Hij heeft zich tot op heden niet gemeld. De vrachtauto waarin hij reed is in beslag genomen.

Vannacht was de rechterrijstrook van een gedeelte van rijksweg A-58 in verband met wegwerkzaamheden afgezet. Er stond een afzetwagen (pijlwagen) op de rechterrijstrook. Op de linkerrijstrook was de maximum snelheid 70 km / uur. Dit werd door de Matrixborden aangegeven. Twee werkvoertuigen stonden op de vluchtstrook. Door onbekende oorzaak is een vrachtwagenchauffeur met zijn voertuig tegen de afzetwagen gereden. Door de snelheid sleurde de vrachtauto de twee werkvoertuigen mee. De chauffeurs in die auto zijn met de schrik vrij gekomen.

De chauffeur is na de aanrijding weggerend en werd ook na een onderzoek op de industrieterreinen in de omgeving niet meer aangetroffen. De vrachtauto bleek te zijn verhuurd aan een chauffeur van Turkse afkomst. De politie stelt een nader onderzoek in naar de identiteit van deze man.

Politie op zoek naar overvaller taxichauffeur

TILBURG: Vannacht is een 25-jarige taxichauffeur op de kruising van de Akkerstraat Klaverstraat door zijn nog onbekende klant overvallen.

De overvaller dreigde de taxichauffeur met een mes en dwong hem zijn portemonnee af te geven. De chauffeur had de dader opgepikt bij de Spoorlaan. De man wilde vervoerd worden naar de wijk Korvel. Het zou gaan om een blanke man, lengte circa 1.80 meter, leeftijd circa 25 jaar. Hij droeg een donkerkleurig bomberjack. Hij had een bruine baseball pet op. Hij had een oorring in het linkeroor. De politie heeft in de omgeving nog een onderzoek ingesteld naar de overvaller, maar deze niet meer aangetroffen. Van de gedupeerde chauffeur is een uitgebreide aangifte opgenomen.

Auteur: Willem van Hooijdonk