Gemeente De Ronde Venen


Tentoonstelling mevrouw Drost in gemeentehuis

In het gemeentehuis van De Ronde Venen is vanaf 16 augustus 2006 drie maanden lang de expositie Natuurlijk van Annie Drost-Maaijen te bewonderen. Schilderen is voor haar kijken in de natuur en spelen met kleur. Dat levert prachtige aquarellen op.

Aquarelleren is de grootste hobby van mevrouw Drost. Ik houd van het Hollands landschap. De polders van De Ronde Venen bieden zoveel moois: weilanden, water, bomen, prachtige luchten en s winters mist en sneeuw. Ik kan er ademloos van genieten, aldus Drost. De zee is een heel andere uitdaging. Altijd in beweging. De golven staan nooit stil, net als ons leven.

De Mijdrechtse Drost schildert graag knotwilgen. Die doen haar aan zichzelf denken: Die geknotte bomen hebben ook het nodige moeten inleveren, maar juist daardoor zijn ze zoals ze zijn en ze lopen steeds weer opnieuw uit!

Het blijft voor Drost een uitdaging om een beeld over te brengen op papier. Dat vereist inspanning en concentratie. Het zijn de reacties van mensen die haar motiveren om door te gaan. De Mijdrechtse volgt al jaren lessen bij de Paraplu in Wilnis van verschillende docenten. Het onderlinge contact daar is voor mij heel belangrijk.

Annie Drost-Maaijen heeft de afgelopen jaren vaker een geëxposeerd. Zo waren haar schilderijen twee keer te bewonderen in de Hema in Mijdrecht en in de bibliotheken van Mijdrecht en Ouderwater. Haar laatste expositie was in het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden. Nu zijn haar schilderijen tijdens openingstijden, met uitzondering van maandagavond, te bezichtigen in de oude hal van het gemeentehuis.

Exposeren is leuk, maar ook een geweldige klus. Uitzoeken wat je op wilt hangen, passe-partouts snijden en zorgen voor voldoende lijsten. Gelukkig zijn er steeds mensen die mij helpen. Ook bij het ophangen en weer afhalen. Daar ben ik oprecht dankbaar voor!