Ingezonden persbericht


Persbericht

22 augustus 2006

Persberichten en beeldmateriaal van reeds eerder aangekondigde Sony Ericsson producten kunt u terugvinden bij persbronnen op sonyericsson.com/persbronnen.

Beeld je in: jij en Sony Ericsson's nieuwe UMTS toestel de Z610i


- een schitterend spiegelende clamshell met ongekende dieptes -

Badhoevedorp ­ Vandaag kondigt Sony Ericsson de Z610i aan. Een superstijlvol UMTS toestel met een perfecte balans tussen performance en een zeer opvallend design. Met de gladde, spiegelende finish van de cover is de telefoon een verbluffend mooie eyecatcher. Onder de glanzende cover zit het 'magic mirror' display verborgen, een innovatieve feature die alleen te zien is als een bericht op het display verschijnt. Maar de Z610i heeft niet alleen zijn uiterlijk mee, ook op inhoud scoort het toestel hoge ogen. Zo heeft de clamshell geavanceerde features als een 2.0 megapixel camera en breedband UMTS connectivity. Met zijn unieke design en een keuze uit de kleuren 'Lustre Black', 'Rose Pink' & 'Airy Blue' is de Z610i dan ook echt een telefoon om mee gezien te worden.

Design toestel
"Het unieke design van de Z610i is geïnspireerd op de natuur. We hebben voor de eerste keer een spiegelende finish aangebracht en een verborgen display gebruikt om het gevoel van een gladde, rustige zeespiegel te creëren", zegt Eiji Shintani van Sony Ericsson's Creative Design Centre. "Dankzij de zogenaamde OLED technologie kunnen we het display zo inbouwen dat het de verleidelijke, reflecterende oppervlakte van de telefoon niet verstoord. De telefoon zal mede door zijn scala aan mogelijkheden een groep designliefhebbers aanspreken die geen dag zonder een multifunctioneel toestel kunnen."

Verborgen display
De magie van de Z610i komt te voorschijn wanneer je gebeld wordt, of wanneer je een sms of mms ontvangt. Het verborgen externe display licht op en geeft het effect alsof de informatie over de beller op de telefoon drijft.

Beauty met inhoud
Het in het oog springende design van de Z610i wordt aangevuld met een mooie set aan features waarmee je het optimale uit je telefoon kunt halen. Met de Picture Blog applicatie kun je snel en heel eenvoudig foto's delen met vrienden en familie. Met maar een paar keer klikken staat een foto direct op je eigen weblog. Je hoeft alleen maar een foto te nemen met de 2.0 megapixel camera van de Z610i en de foto's kunnen direct naar de online site worden overgebracht.

Met de Z610 i kun je ook ideaal internetten en videobellen dankzij de combinatie van UMTS en een groot 2.0 inch display. Mogelijkheden als push email en RSS feeds voor de meeste recente nieuwsberichten bewijzen dat de Z610i nog veel meer is dan alleen een verleidelijk uiterlijk.

Opslagcapaciteit
Met de Memory Stick Micro(TM) (M2(TM)) heb je genoeg ruimte om flinke hoeveelheden foto's, videoclips en MP3 bestanden op te slaan. Dit populaire opslagformaat is beschikbaar tot 1GB ­ wat inhoudt dat je zo'n 2.800 foto's van 2.0 megapixel kunt opslaan.

Beschikbaarheid
De Z610i is vanaf het derde kwartaal van 2006 op geselecteerde markten beschikbaar in de kleuren Lustre Black, Rose Pink en Airy Blue. De advies verkoopprijs is 359,- euro. Z610i ­ Overzicht features:

Imaging & Messaging

· Hoofddisplay: 2.0", 262k kleuren TFD, 220x176 pixel
· Extern display: OLED 128x36 pixel

· 2.0 megapixel geïntegreerde camera

· 2.5 x digitale zoom voor foto's

· Picture Blog

· Picture wallpaper

· SVG Tiny 1.1

· Video bellen

· QCIF video recording en streaming

· VideoDJ(TM) & PhotoDJ™

· Wallpaper animatie

· SMS, MMS

· Voorspellende tekstinvoer

· Push e-mail

· Geluidsrecorder
Music & Entertainment


· 3D games

· Flight mode

· Embedded games

· Java MIDP 2.0

· Music player met MP3, AAC, AAC+ en eAAC+ ondersteuning
· MusicDJ(TM)

· PlayNow(TM)

· Polyfone ringtones (72 stemmen)
Connectivity · UMTS 2100

· GPRS 900/1800/1900

· Bluetooth(TM)

· Bluetooth(TM) stereo (A2DP) support

· USB 2.0 mass storage

· USB charging

· 64MB Memory Stick Micro(TM) (M2(TM)) meegeleverd. Beschikbaar tot 1 GB
· Fast port connector

· Flight mode

· Volledige HTML browser met RSS

· PC tools en software
Accessoiries Hoofdaccessoires

· Desk Stand CDS-60

· Travel Charger CMT-60

· Bluetooth Headset HBH-PV705

· Bluetooth Headset HBH-GV435

· Bluetooth Car Speakerphone HCB-100

Overige accessoires

· Bluetooth(TM) Headset HBH- IV835

· Music Desk Stand MDS-60

· Portable Speakers MPS-60

· Bluetooth(TM) Car Handsfree HCB-700

Sony Ericsson Mobile Communications ontwikkelt veelzijdige mobiele telefoons, accessoires en PC-kaarten voor de wereldwijde communicatie-markt. Het bedrijf is in 2001 opgezet als een joint venture door Ericsson en Sony. Het hoofdkwartier bevindt zich in Londen en er werken in totaal 6.000 mensen, onder andere op de verschillende R&D sites in Europa, Japan, China en Amerika. Sony Ericsson sponsort en heeft haar naam verbonden aan de Women's Tennis Association en werkt samen met de Association om door het jaar heen de Sony Ericsson WTA tour in meer dan 80 steden te promoten.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de volgende internetsite (www.SonyEricsson.com/nl) of u kunt contact opnemen met het Call Center (0900-8998318). Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag, van 08.30 uur tot 18.00 uur en kost 10 cent per minuut. Alle Sony Ericsson persberichten en hoge resolutiebeelden zijn te vinden op http://www.sonyericsson.nl/persbronnen

Any product features, specifications or statements in this document that are not historical facts are forward-looking and involve risks and uncertainties. Actual product features, specifications or forward-looking statements are subject to change.

Try and Buy applications have some limitations. Some software and user guides may not be localised for all markets. Similarly some products may only be supported in certain languages or service coverage may be limited. Some products may be unavailable in certain markets.

NOOT VOOR DE REDACTIE (