Gemeente Geldrop-Mierlo


Werk en inkomen

ACTIE REGENTON VERLENGD WEGENS GROTE BELANGSTELLING

Er is veel belangstelling voor het plaatsen van een regenton in de tuin. Daarom hebben we besloten om de actie te verlengen! Bestelt u ook nog een ton?

U kunt een regenton bestellen door het overmaken van EUR 24,50 op rekeningnummer 285106570, ten name van gemeente Geldrop-Mierlo, onder vermelding van de volgende gegevens:
- regentonactie;
- uw volledige adres;
- uw telefoonnummer. Maakt u het bedrag uiterlijk 30 september op bovengenoemde rekening over. De tonnen worden in oktober bij u thuisbezorgd; hierover krijgt u van te voren bericht. Dit aanbod is alleen geldig voor inwoners van de gemeente Geldrop-Mierlo.

ANDERE REGENTON
Bij eerdere publicaties over de actie heeft een andere afbeelding gestaan van de regenton. De tonnen die nu door de leverancier worden geleverd zien er echter iets anders uit, zoals in bijgevoegde afbeelding te zien is. De regenton heeft de volgende kenmerken:
- inhoud: ruim 200 liter
- hoogte: circa 95 cm
- doorsnede: 56 cm De regenton wordt geleverd inclusief aftapkraan en overloop.

SUBSIDIE
U kunt nog steeds EUR 22,- terugverdienen als u het overtollige regenwater in uw tuin laat infiltreren. Met de regenton vangt u regenwater op, dat anders vanaf uw dak in het riool terecht komt. De regenton kan echter niet al het regenwater opvangen. Kiest u er voor om het overtollige regenwater uit de volle regenton niet in de regenpijp terug te laten lopen maar de tuin in te leiden, dan ontvangt u hiervoor van Waterschap Aa en Maas en Waterschap De Dommel via de gemeente een bedrag terug van EUR 22,- per ton. U moet wel tenminste 20 m2 afkoppelen. Meer informatie over dit zogenaamde `afkoppelen van regenwater' en de subsidieregeling ontvangt u bij uw regenton.

MEER INFORMATIE
Meer informatie is te vinden op deze site. Ook kunt u contact opnemen met Barbara Marcus van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer (040) 289 37 82 of met Theo Martens van de afdeling Openbare Werken, telefoonnummer (040) 289 37 24.