Mojo Concerts

PERSBERICHT

Delft, 22 augustus 2006

Koller wint De Volkskrant Publieksprijs De Veer

De voorstelling 'Schuif Es In' van Koller is uitgeroepen tot beste voorstelling van De Parade 2006. Ruim 12.000 mensen bezochten 'Schuif Es In' in Rotterdam, Den Haag, Utrecht of Amsterdam en velen van hen gaven Kollers show van het begin af aan de hoogste waardering.

In de late night show 'Schuif Es In' kon het publiek kiezen uit een aantal rekwisieten die Koller aan een balk hing. De rekwisieten vertegenwoordigden een aantal succesnummers uit Kollers voorstellingen tot nu toe zoals Jan Klaassen, het Waterballet en de Bingo. Het publiek stelde zelf de voorstelling samen.

Scènes uit 'Schuif Es In' zijn ook nog te zien in Kollers theatershow 'Fool Koller'. De tournee van deze voorstelling gaat in september van start en de première hiervan staat gepland op 24 oktober a.s. in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp.

In 'Fool Koller' laat Eric zien dat hij een theatervorm heeft ontwikkeld die niet in het woordenboek voorkomt. Hij wordt vergeleken met Mr. Bean en zijn voorstellingen zouden geïnspireerd zijn door Waardenberg en de Jong. Geen van deze vergelijkingen doen Koller recht. Koller is vooral Koller. Onder begeleiding van Peter de Jong (Maxi van Mini) en met adviezen van Freek de Jonge heeft Koller bestaand repertoire opnieuw onder de loep genomen. De typische weergaloze Kollerscènes zijn als het ware opnieuw gemasterd en gedigitaliseerd. 'Fool Koller' is echter geen best-off programma, maar het beste programma van..... De legendarische scènes worden aangevuld met nieuw materiaal, want dat kan Koller toch niet laten.

Koller pakt uit in decor en beeld en gebruikt zijn cartooneske ervaringen om de scheidslijn tussen tragiek en hilariteit te vervagen.

Voor de speellijst en meer informatie http://www.erickoller.nl/

========================================