Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (22/08)

OOSTERHOUT NB, 22 augustus 2006

Politie onderzoek brandstichting in Woudrichem

WOUDRICHEM: De politie onderzoekt een brandstichting in Woudrichem. Het misdrijf werd gepleegd in de nacht van maandag 21 augustus op dinsdag 22 augustus 2006 op het Voornplein. De hoofdbewoner lag te slapen en werd omstreeks 02.45 uur wakker van getikt. In eerste instantie dacht hij dat het hagelde. Toen hij vlammen zag, wekte hij zijn vrouw en kinderen en bracht zijn gezin meteen in veiligheid. Een camper, die onder de carpoort, stond in brand. Hierdoor ontstond er ook gevaar voor de naastgelegen woning. Drie nabij geparkeerde personenautos liepen door het vuur forse schade op. De Woudrichemse brandweer bluste de brand en stelde vast dat er vermoedelijk sprake was van brandstichting. Technisch sporen onderzoek door de technische recherche moet daar definitief uitsluitsel over geven. Het valt het politieteam Altena op dat er recent meer verdachte branden zijn geweest:

- overkapte stapel haardhout bij woning op het Baarsplein op 02 augustus

- autobrand op oprit van woning op het Baarsplein op 04 augustus

- kledingcontainer in de Steurstraat op 06 augustus

De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich via 0900 88 44 te melden. Wellicht zijn er mensen die in de nacht van de laatste brand een PIN-transactie hebben gedaan bij de nabijgelegen Rabobank en wellicht iets gezien hebben. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Schennispleger in winkel

OOSTERHOUT: Een 36-jarige Oosterhoutse deed bij de politie aangifte van openbare schennis der eerbaarheid. De vrouw was aan in een winkel aan de Kanaalstraat toen een onbekende man met haar oogcontact zocht en haar volgde. Op een gegeven moment stond de man achter een kledingrek te masturberen. De vrouw werd daarbij geconfronteerd met het ontblote geslachtsdeel van de man. Toen zij het winkelpersoneel informeerde, verliet de man gehaast de winkel. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een onderzoek in naar de identiteit van deze exhibitionist.

Arrestatie na huiselijk geweld

DONGEN: De politie heeft maandagavond 21 augustus in een woning in Dongen omstreeks 20.30 uur een 47-jarige man aangehouden terzake huiselijk geweld. De man greep in bij een ruzie tussen zijn echtgenote en hun 16-jarige dochter. Daarbij liep het uit op mishandeling van de 16-jarige dochter. De vader zou zijn dochter water in het gezicht hebben gegooid, aan haar haren hebben getrokken en haar hebben geschopt. De 16-jarige Dongense deed aangifte, waarna de politie overging tot de arrestatie van de verdachte. Hij is overgebracht naar het politiebureau en in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.
Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd.

Letsel bij kettingbotsing

WAALWIJK: De politie behandelde op dinsdagochtend 22 augustus een verkeersongeval op de autosnelweg A-59. Het ongeval gebeurde in de ochtendspits rond 07.30 op de zuidelijke rijbaan (richting s-Hertogenbosch). Door de noodzaak van het verkeer gedwongen moet een 42-jarige man uit Waspik krachtig afremmen. Ook een achter hem rijdende 21-jarige vrouw uit Waspik ging hard met haar auto op de rem. Een 23-jarige automobilist uit Raamsdonksveer had dat te laat in de gaten en botste tegen de auto van de Waspikse die op haar beurt weer tegen haar voorganger botste. Alle drie de betrokken raakten gewond en klaagden op pijn in de nek. De vrouw uit Waspik moest door de brandweer uit haar auto worden bevrijd, waarvoor haar auto werd opengeknipt. Het drietal is per ambulances naar het ziekenhuis vervoerd.
De politie trad verkeersregelend op, stelde het sporenmateriaal veilig en maakt proces-verbaal op van dit ongeval.

Wijkagenten controleren op parkeren van caravans en aanhangwagens

GEERTRUIDENBERG DRIMMELEN: Naar aanleiding van klachten gaan de wijkagenten in de gemeente Geertruidenberg en de gemeente Drimmelen controleren op het plaatsen van caravans boottrailers en aanhangwagens. De eigenaren van deze voertuigen worden aangesproken of aangeschreven over de zogenaamde drie dagen regeling die in de beide gemeenten geldt.
Zeker nu de vakantieperiode weer voorbij is, is het de bedoeling dat recreatievoertuigen weer naar de stalling gaan. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling om dit soort voertuigen op de openbare weg te plaatsen en op die manier parkeerplaatsen te ontnemen aan de andere buurtbewoners. Ook uit oogpunt van welstand vind de gemeente het ongewenst dat dit soort voertuigen voor langere tijd het straatbeeld ontsieren.

Hennepvangst bij verkeerscontrole

KAATSHEUVEL: Op 22 augustus 2006 omstreeks 11.20 uur hielden agenten een verkeerscontrole op de Bevrijdingsweg in Kaatsheuvel. Een 46-jarige automobilist uit Waalwijk moest stoppen omdat hij de autogordel niet droeg. Tijdens het verbaliseren roken de agenten een sterke wietlucht. Bij nadere inspectie van zijn voertuig, vonden de agenten vier dozen met natte en gedroogde hennep in de kofferbak. Het ging om circa 24 kilogram. De man verklaarde dat hij de hennep had ingekocht voor 27.500,- Uiteraard zijn de verdovende middelen in beslag genomen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt vanwege overtreding van de Opiumwet.

Winkeldief op heterdaad betrapt

OOSTERHOUT: Een motoragent zag dat een man zich verdacht gedroeg in winkelcentrum Zuiderhout. Hij besloot de onbekende man aan te spreken. Het bleek om Engels sprekende man van 41-jaar oud te gaan, zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland.
Het was duidelijk te zien dat de man iets verborg onder zijn shirt. Bij controle bleek het te gaan om elf verpakkingen van scheermesjes. De verdachte is gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau. Daar verklaarde hij dat hij de scheermesjes van een onbekende had gekocht. De aangetroffen scheermesjes waren echter kort tevoren gestolen bij een supermarkt in winkelcentrum Zuiderhout. De buit had een totale waarde van 142,78. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt vanwege winkeldiefstal.

Boze patiënt vernield ruit voordeur ziekenhuis

OOSTERHOUT: Een 44-jarige man uit Made werd in de nacht van maandag 21 augustus op dinsdag 22 augustus 2006 gearresteerd op verdenking van vernieling. De man was eerder die nacht bij het Oosterhoutse ziekenhuis geweest. Toen hij niet de behandeling kreeg die hij wenste, werd de man boos. Hij schopte tegen een ruit (50 bij 100 cm) van de toegangsdeur, waardoor het glas brak en de scherven door de hoofdingang vlogen. Hierop verliet de verdachte het ziekenhuis, stapte in zijn auto en reed met piepende banden weg. Een tijdje later kwam hij weer terug. De beveiligingsmedewerker herkende hem en informeerde de politie. Na de medische behandeling arresteerde de politie de verdachte. De man moest mee naar het politiebureau en legde tijdens het verhoor een bekentenis af. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Auteur: Jeroen Steenmeijer