Gemeente AmsterdamWerkbezoek minister Verdonk

22 augustus 2006
-
Economische Zaken
Wethouder Asscher (EZ) heeft maandag minister Verdonk (vreemdelingenzaken en integratie) in Amsterdam ontvangen om gezamenlijk een aantal bedrijven in de creatieve industrie te bezoeken. De minister en de wethouder spraken ondermeer met vertegenwoordigers uit het Japanse bedrijfsleven en brachten een bezoek aan het computergame bedrijf Guerrilla Games aan de Herengracht.

Doel van het bezoek was meer inzicht te krijgen in de praktijk rondom de nieuwe kennismigrantenregeling, waarbij hoger gekwalificeerd personeel versoepeld een verblijfsvergunning in Nederland kan krijgen.

Nog steeds knelpunten

Bij het bezoek aan het Japanse bedrijf DoCoMo i-mode gingen de minister en wethouder in gesprek met vertegenwoordigers van de Japanse Kamer van Koophandel. Hierbij kwam naar voren dat de nieuwe regeling over het geheel als een verbetering wordt beschouwd, maar dat er nog steeds knelpunten bestaan.

Zowel de minister als de wethouder sprak de ambitie uit de problemen weg te nemen. Asscher: "we zien dat er veel verbeterd is, maar we zullen er met zijn allen hard aan blijven werken om te zorgen dat Amsterdam dé plek blijft waar iedereen zich welkom voelt."

Imago als creatieve stad

Bij het bezoek aan Guerrilla Games werd duidelijk dat Amsterdam trots kan zijn op zijn imago als creatieve stad. Het relatief jonge bedrijf is erin geslaagd een belangrijke speler te worden in de game-industrie en groeit hard door. Op het moment telt het meer dan 130 werknemers, waarvan bijna de helft uit het buitenland afkomstig is.