Persberichten 22/08

Regio, 22-08-2006

Warmond Inbraak in woning In een woning aan de Lommerlustlaan is in de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 augustus ingebroken. Men heeft de achterdeur geforceerd om binnen te komen. Vervolgens werd een portemonnee en een tas weggenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak.

Oegstgeest Auto weg na woninginbraak In de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 augustus is ingebroken in een woning aan de Rembrandt van Rijnlaan. Nadat de achterdeur was geforceerd, is men binnen op zoek gegaan naar goederen. In de woning werd een autosleutel gevonden en werd een laptop en een handtas met bankpassen gestolen. De auto van de bewoners, een grijze Porsche Cayenne, die voor de woning geparkeerd stond werd eveneens meegenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak.

Waddinxveen Arbeidsongeval De politie heeft dinsdag 22 augustus rond 11.55 uur bij een composteerbedrijf aan de Tweede Bloksweg hulp verleend bij een arbeidsongeval. Een 24 jarige man uit Harmelen was daar tijdens het werk met zijn benen bekneld geraakt in een grote zeefmachine. Brandweer, ambulancepersoneel en artsen van de traumahelikopter zagen kans om de man rond 13.30 uur uit zijn benarde positie te bevrijden. Met beenletsel is hij vervolgens overgebracht naar het EMC in Rotterdam. Voor het personeel van het bedrijf werd slachtofferhulp geregeld. De arbeidsinspectie is van het ongeval in kennis gesteld.

Krimpen a/d Lek Autogordelcontrole De politie heeft maandag 21 augustus een controle gehouden op het dragen van de autogordel. Er werd op de Hoofdstraat gecontroleerd van 10.50 tot 11.40 uur. Negen automobilisten kregen een bekeuring voor het niet dragen van de gordel.

Lekkerkerk Snelheidscontrole De politie heeft op maandag 21 augustus een snelheidscontrole gehouden op de Opperduit. De controle werd gehouden van 07.40 tot 08.40 uur. Drie automobilisten kregen een bekeuring voor het overschrijden van de maximumsnelheid. De snelheden waren 70, 74 en 80 km/h.

Schoonhoven Snelheidscontrole De politie heeft op dinsdag 22 augustus een snelheidscontrole gehouden op de Opweg in Schoonhoven. Drie automobilisten kregen een bekeuring voor het overschrijden van de ter plaatse geldende maximumsnelheid van 60 km/h. De snelheden bedroegen 75 (2x) en 77 km/h.