Ingezonden persbericht


Persbericht

Vanaf nu direct toegang tot Google Analytics

Amsterdam, 22 augustus - Google kan u met genoegen melden dat de wachttijd voor het verkrijgen van een Google Analytics-account is opgeheven. Iedereen met een website kan nu onmiddellijk een gratis Google Analytics-account aanmaken door naar http://www.google.com/analytics te gaan of door in AdWords op de link 'Analytics' te klikken. Wij adviseren u om, nadat u een account hebt aangemaakt, de installatiehandleiding te lezen om het account snel en op de juiste wijze te configureren: http://www.google.com/support/analytics/bin/answer.py?answer=40932.

Google Analytics biedt adverteerders, uitgevers en webmasters bruikbare informatie die hen kan helpen het gedrag van bezoekers te begrijpen en ervoor zorgt dat hun website beter aansluit op de wensen van haar bezoekers. Onze hoop is dat gebruikers hierdoor na verloop van tijd overal op het internet betere ervaringen zullen opdoen.

Google Analytics was, toen het in november 2005 werd geïntroduceerd, de eerste online applicatie voor de zakelijke markt dat gratis werd aangeboden. We stelden het in 16 talen beschikbaar voor niet alleen AdWords-gebruikers, maar voor iedereen met een website. Onze verwachtingen werden ruim overtroffen door de vraag, zodat wij een inschrijfprocedure moesten instellen voor nieuwe gegadigden; hieraan was ook een wachttijd verbonden. In de loop der tijd hebben wij de wachttijd geleidelijk teruggebracht, ook al nam de vraag naar Google Analytics-accounts intussen verder toe. Wij zijn verheugd dat vanaf heden iedere webmaster die een Analytics-account wil hebben, er een kan krijgen zonder ook maar enige wachttijd.

Google Analytics is volledig geïntegreerd in het advertentieprogramma AdWords. Er wordt in 16 talen technische ondersteuning geboden. Daarnaast is er extra studie- en hulpmateriaal beschikbaar via onze Conversion University (http://www.conversionuniversity.com), ons Help Centrum en ons wereldwijde netwerk van Google Analytics consultants.

Nadere informatie kunt u vinden op de Google Analytics-blog: http://analytics.blogspot.com/. U kunt ook direct naar de homepage van Google Analytics gaan: http://www.google.com/analytics.Ingezonden persbericht