AutoRai

Extra ruimte, extra comfort: Seat Altea XL Stationwagon

(8/22/2006)
Seat breidt de Altea-range uit met de XL Stationwagon. Dit nieuwe model is net zo sportief en innovatief als de normale Altea, maar biedt tegelijkertijd in deze uitvoering een ongeëvenaarde hoeveelheid ruimte voor passagiers én bagage. Samen met de uitgebreide veiligheidsuitrusting, maakt dat van de Altea XL Stationwagon een familieauto bij uitstek.
De Altea XL Stationwagon is 18,7 centimeter langer dan de normale Altea. Daardoor hebben de passagiers achterin meer beenruimte en neemt de bagageruimte toe van 409 tot 532 liter. De bagagecapaciteit is verder te vergroten door de achterbank maximaal naar voren te schuiven. Dan bedraagt de totale inhoud maar liefst 635 liter â een record in deze klasse. Overigens is de achterbank van de XL Stationwagon over een lengte van 16 centimeter te verschuiven (normale Altea: 14 cm). Op deze manier is altijd een goede balans tussen (been)ruimte voor passagiers en bagagecapaciteit te vinden.

De stijl van de XL Stationwagon
Vooral de achterzijde van de XL Stationwagon wijkt af van die van de andere Altea-modellen. Zo is het lijnenspel hier wat âzachterâ waardoor het familiekarakter van de auto wordt benadrukt. Daarbij heeft hij in tegenstelling tot de normale Altea achterlichten die doorlopen tot in de achterklep. Standaard op alle Altea XL Stationwagon-modellen zijn fraaie dakrelingen.

Xtra handig
De Altea XL Stationwagon biedt niet alleen veel ruimte, maar zorgt er ook voor dat die optimaal kan worden benut. Zo zijn de bestuurders- en passagiersstoel aan de achterzijde voorzien van opklaptafeltjes, in de bagageruimte bevindt zich een twaalfvoltaansluiting en bagage kan aan het oog worden onttrokken door een rolscherm. Tot de opties hoort onder meer een aansluiting én een houder voor een TomTom 710 navigatiesysteem. De SEAT-dealer kan deze TomTom 710 uiteraard ook leveren: een kaart met daarop alle SEAT-dealers van Europa is dan bij de prijs inbegrepen.

De uitvoeringen
In eerste instantie is de Altea XL Stationwagon leverbaar met keus uit twee benzine- en drie dieselmotoren. Zo is hij leverbaar met de 1.6 benzinemotor met 102 pk en de 150 pk sterke 2.0 FSI (uitsluitend met zestraps Tiptronic). Het dieselgamma bestaat uit de 1.9 TDI met 105 pk, de 2.0 TDI met 140 pk (deze uitvoering is leverbaar de DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling) en de 2.0 TDI met 170 pk. Tevens wordt er in het voorjaar van 2007 de 1.8 liter TFSI met 160 pk verwacht. Er zijn drie uitrustingsniveaus Reference, Stylance en Sport-Up. Alle motoren zijn leverbaar in combinatie met elk uitrustingsniveau. Zelfs de Altea XL Stationwagon Reference is al voorzien van airconditioning, een stereo-installatie met zes speakers, MP3 afspeelmogelijkheid en aux-ingang, een bandenspanningsensor, 16 inch wielen, cruise control, een boordcomputer, elektrisch bediende ramen vóór en achter, elektrisch bediende en inklapbare buitenspiegels, een rolscherm in de bagageruimte, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel en roofrails. Tot de standaard veiligheidsuitrusting horen zes airbags, ABS en TCS, ESP en DSR met remassistent en Isofix bevestigingspunten voor kinderzitjes achterin.

De Altea XL Stationwagon wordt gebouwd in de SEAT-fabriek in Martorell, waar ook de Ibiza, Cordoba, Altea, Toledo en Leon worden geproduceerd. De auto wordt begin november bij de SEAT-dealers verwacht. De prijzen zijn nog niet bekend.

BedrijfsautoRAI.nl
Graag jouw mening over autorai.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster