Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (22/08)

BERGEN OP ZOOM, 22 augustus 2006

Politieagenten lichtgewond bij aanrijding
ZEGGE: Vier politieagenten zijn dinsdagochtend lichtgewond geraakt bij een aanrijding op de Onze Lieve Vrouwestraat. Het viertal was in een onopvallende politieauto op weg naar een training in Breda. Op de kruising met de Rijksweg-Noord verleende een 65-jarige inwoner van Roosendaal, bestuurder van een bestelbusje, geen voorrang aan de voor hem op een voorrangsweg rijdende onopvallende politieauto. De bestuurder van de politieauto, een 23-jarige politieagent, moest hierdoor uitwijken en kwam met zijn auto onder aan het talud tot stilstand. De vier politieagenten hebben zich onder doktersbehandeling moeten stellen en kunnen hun werk deze week niet hervatten. De 65-jarige Roosendaler is gehoord en tegen hem zal proces-verbaal op worden gemaakt.

Politie houdt snelheidscontroles
OSSENDRECHT: De politie heeft dinsdagmiddag een snelheidscontrole gehouden op het Calfven in Ossendrecht. In totaal zijn 9 bekeuringen uitgedeeld voor het niet houden aan het maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 57 km per uur waar 30 km per uur is toegestaan.

HALSTEREN: Ook op de Eendrachtweg is dinsdag een snelheidscontrole gehouden. Hier passeerden 942 bestuurders de controle waarbij er 37 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 119 km per uur waar 80 km per uur is toegestaan.

BERGEN OP ZOOM: Op de Konijenburgweg werd eveneens een snelheidscontrole gehouden. Hier passeerden 1249 bestuurders de controle. 174 van hen kunnen een bekeuring op de mat verwachten. Niet alleen voor het niet houden aan de maximum snelheid maar ook voor het onnodig claxonneren als waarschuwing naar overige weggebruikers. De toegestane snelheid is daar 50 km per uur.

Rijden onder invloed
DINTELOORD: Een 26-jarige inwoner van Heijningen is maandagavond door de politie aangehouden omdat hij teveel had gedronken. De man reed in zijn auto over de Noordzeedijk toen hij plotseling de macht over het stuur verloor. Hij reed hierop met zijn auto het talud af de daargelegen sloot in. Bij controle bleek de man net iets teveel gedronken te hebben. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. De twee inzittenden in de auto van deze bestuurder raakte bij het ongeval lichtgewond. Dit betreft een, 19-jarige en een 32-jarige inwoner van Fijnaart.

Kettingbotsing A58 leidt tot file
WOUW: Een kettingbotsing tussen 7 personenautos en een bestelbus heeft dinsdagochtend voor de nodige files gezorgd. Een 19-jarige inwoner uit Barneveld reed met zijn bestelauto in de richting van Bergen op Zoom toen plotseling voor hem een file opdoemde. Hij zag dit te laat waardoor hij tegen een voor hem stilstaande auto aan reed. Het gevolg was, een aanrijding met 8 betrokken voertuigen. De hele rijbaan was hierdoor gestremd. De takelwagens konden snel de voertuigen van de rijbaan wegtakelen maar toen bleek dat het wegdek ernstig was vervuild. Een gespecialiseerd bedrijf uit Eindhoven moest hierop ter plaatse komen om het wegdek te reinigen. Hierdoor ontstonden lange files. Aan het begin van de middag kon het verkeer weer normaal doorgang vinden. De bestuurders van vier autos zijn uit voorzorg door de GGD onderzocht. Zij konden hierna huiswaarts keren.

Man gewond tijdens werkzaamheden
ROOSENDAAL: Een 48-jarige inwoner van Oud-Vossemeer is dinsdagochtend gewond geraakt tijdens zijn werkzaamheden als grondwerker. De man was aan het werk op de Tesselschadelaan toen plotseling de zijwand van een geul instortte. Hierdoor kwam de man met zijn been klem te zitten. Met behulp van de politie en zijn collegas is de man uitgegraven en heeft de GGD het slachtoffer meegenomen naar het ziekenhuis met vermoedelijk een gebroken been. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

Politie houdt tweetal aan voor bezit harddrugs
OUDENBOSCH: De politie heeft maandagmiddag een tweetal personen aangehouden voor het bezit van harddrugs. Bij de politie was eerder een melding binnengekomen dat er gedealed zou worden op het Doelpad. Toen een politieagent in burger ging posten werd dit vermoeden bevestigd en kon het tweetal, een 19-jarige inwoner van Oudenbosch en een 21-jarige inwoner van Bergen op Zoom, worden aangehouden. Bij het tweetal is een aantal XTC pillen aangetroffen, 7 gram speed en een hoeveelheid GHB. Zij zijn inverzekering gesteld.

Auteur: Nicolette Bovenhorst