Politie Gelderland-Midden

Drie gewonden bij frontale aanrijding N317

Publicatiedatum: 22-8-2006 17:02:45

Ellecom Op dinsdag 22 augustus rond 12.16 uur werd een ernstig verkeersongeval gemeld op de N-317 tussen Ellecom en Doesburg. Bij het ongeval botsten twee autos frontaal op elkaar. Drie personen raakten gewond, waarvan een zwaargewonde, die bekneld raakte in zijn voertuig.

Een van de autos, komende uit de richting Doesburg, bestuurd door een 53-jarige vrouw uit Hummelo, raakte door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft en kwam in botsing met een tegemoetkomende auto, komende uit de richting Ellecom.
Door de botsing kwam de auto van de vrouw uit Hummelo op de kop terecht. De vrouw raakte gewond.
De andere auto, komende uit de richting Ellecom, werd bestuurd door een 31-jarige man uit Arnhem. Ook deze bestuurder raakte gewond. Een inzittende van deze auto, een 42-jarige man uit Arnhem, raakte bekneld en was zeer zwaar gewond. Hij moest door de brandweer uit het wrak bevrijd worden. Door medisch personeel van de traumahelicopter werd de gewonde gestabiliseerd en vervolgens met een spoedtransport per ambulance in kritieke toestand vervoerd naar het Rijnstate ziekenhuis, onder begeleiding van twee politiemotoren. De beide andere (licht) gewonden werden eveneens met twee ambulances vervoerd naar het ziekenhuis Rijnstate en Zevenaar. De N-317 werd enkele uren voor alle verkeer afgesloten in beide richtingen tussen de Kraakselaan en de A-348. De Verkeers Ongevallen Dienst stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

voor nadere informatie:
peter meijer
06-53187522

---