Ingezonden persbericht


Amsterdam, 22 augustus 2006

Verborgen liedjes van Toon Hermans voor het eerst in het theater

Toon Hermans is bij het grote publiek vooral bekend door zijn meesterlijke conférences. Toch schreef hij ook oneindig veel liedjes waarvan een aantal pas na zijn dood zijn ontdekt. Voor de muziektheatervoorstelling Liedjes van Toon die dit theaterseizoen 70 theaters aandoet, ging samensteller en creatief producent Cor Franc in het omvangrijke oeuvre op zoek naar de mooiste bekende én onbekende liedjes van Toon Hermans. Vandaag stelde hij het definitieve programma vast.

16 bekende hits van Toon (als Een Ballonnetje en 24 Rozen); 10 minder bekende deuntjes , zoals Toon zijn liedjes noemde (als De Tango van het Blote Kontje); 3 nummers die Toon uitsluitend zong in zijn One Man Shows en niet op plaat en/of CD uitbracht; 4 nog nooit uitgevoerde liedjes uit het familiearchief waarvan slechts privé-opnames bestaan, liedjes die Toon zelf nog graag een keer in het theater had gezongen

Ellen Evers (Miss Saigon, Musical Award voor haar rol in 3 Musketiers en Turks Fruit), cabaretier Richard Groenendijk (De Adem van de Nachtchinees en Wie is de Mol?) en Lone van Roosendaal (Mamma Mia en Musical Award voor haar hoofdrol in Sweet Charity) brengen deze ode aan de liedjes van Toon Hermans. Zij worden begeleid door een live orkest onder leiding van Nico van der Linden met arrangementen van muzikaal leider Bob Zimmerman. De regie is in handen van Fred Florusse.

Ik ga de liedjes van Toon proberen met respect, maar op mijn eigen manier, te brengen. Als je namelijk gaat proberen om hem te imiteren, kun je beter meteen maar inpakken. Er is maar één Toon en dat is Toon zelf...

Ik ben niet opgegroeid met Toon Hermans en heb dan ook niet zozeer herinneringen aan hem zelf, maar wel aan waar zijn liedjes over gaan. Die ongegeneerde simpelheid is zo doeltreffend. Ellen Evers: Ik hoop dat het ons lukt de liedjes los te koppelen van Toon Hermans als persoon en van zijn shows, om te laten horen dat ze een eigen bestaansrecht hebben.

www.liedjesvantoon.nl

De MediaVilla | 020 7176215 | www.demediavilla.nl
Tessa Harmsen tessa.harmsen@demediavilla.nl
Peter Tabernal peter.tabernal@demediavilla.nl

keuze -> keuze login met: Username: 'pers' | Password: 'mediavilla