Populariteit 'BLACK MAMBA' stijgt razendsnel

Phantasialand

Achtbaan Phantasialand benadert grens van mogelijkheden

De nieuwste attractie 'Black Mamba' in Phantasialand, in Brühl bij Keulen, kan zich verheugen in een razendsnel gegroeide populariteit. De achtbaan waarbij bezoekers vanuit hun zitplaats, met vrijhangende benen een thrill ride maken, werd op 24 mei geopend. Deze spectaculaire achtbaan bevindt zich in het nieuwe themagebied van Phantasialand 'Deep in Africa' en behoort nu al tot de top vijf van favoriete attracties in Europa van achtbaanliefhebbers of 'coasterfans'! 'Black Mamba' is daarmee de hoogst genoteerde stalen achtbaan van de Europese pretparken met een waarderingscijfer van 8,87!

Dat deze nieuwe attractie in Phantasialand - één van de grootste investeringen van de laatste jaren in de attractieparkenbranche - tot de verbeelding zou spreken werd door kenners al voorspeld. 'Black Mamba' kent maar liefst vijf 'inversies' en diverse 'curves'. Inversies zijn plotselinge veranderingen van richting, die zijn ontleend aan het stuntvliegen, zoals een looping, een kurkentrekker of een speciale draaiing genoemd naar ontwerper 'Immelmann'.

Met deze spectaculaire achtbaan die nèt als zijn naamgever, de gevaarlijkste slang van Afrika, zéér snel en geruisloos is, werden de grenzen van de achtbaantechniek opgezocht en waargemaakt.

Meer informatie over 'Black Mamba' is o.a. te vinden via de volgende websites: www.phantasialand.de
www.rides.nl
www.coastersandmore.de

Noot voor redactie (