Gemeente Dordrecht


---

College akkoord met ontwerp City Lounge

Maureen Vermeulen

Het college van B&W heeft vandaag ingestemd met de nieuwe City Lounge aan de Spuiboulevard. In de City Lounge worden VVV, Centrum Binnenstad, evenementenbureau en de Stichting Dordrecht Marketing (i.o.) ondergebracht. Op die manier kan de informatie over Dordrecht beter worden ontsloten. Ontvangen, informeren en uitdagen; dat zijn enkele kernbegrippen, waarmee straks wordt gewerkt. Het is een uniek avontuur. Dordrecht is namelijk de eerste stad in Nederland, die met dit concept werkt.

De City Lounge wordt de ontvangstkamer van Dordrecht. Bezoekers worden gastvrij onthaald en krijgen een voorproefje van al het moois dat Dordrecht te bieden heeft. Bezoekers worden vooral geholpen hun weg te vinden naar al dat bijzonders, dat in Hollands oudste stad te vinden is. Het onderkomen aan Spuiboulevard 99 beslaat drie etages. Op de begane grond en in de kelder komen de publieksfuncties. Boven wordt kantoorruimte ingericht en komt vergaderruimte.

Wat biedt de City Lounge?
De City Lounge is een aantrekkelijk ingerichte ruimte, waar de bezoeker van de stad, maar evengoed de Dordtenaar, informatie krijgt over het culturele aanbod van het moment en de recreatiemogelijkheden in de regio. De bezoeker kan via acht beeldschermen een film over Dordrecht bekijken of met behulp van een interactieve maquette een route door de binnenstad uitstippelen.

Kelder
Behalve toeristische informatie geeft de City Lounge ook informatie over de grote projecten in Dordrecht zoals Stadswerven, Maasterras of de revitalisering van de Zeehaven. Ook mensen die meer willen weten over het woon- of vestigingsklimaat in Dordrecht zijn hier aan het juiste adres. Het is mogelijk om een kop koffie te drinken en om typische Dordrecht producten te kopen. Voor kinderen wordt een speciaal plekje ingericht, waar ze kunnen spelen. De bezoeker kan zich laten verrassen door af te dalen naar de kelder. In de kluis van deze voormalige bankgebouw staan de geheime schatten van Dordrecht opgesteld.

Planning
Na het collegebesluit over het ontwerp, wordt een aannemer gekozen die de verbouwing gaat doen. Volgens de huidige planning moet dit eind november klaar zijn. Dan volgt de inrichting en verhuizing. De opening kan dan begin volgend jaar plaats vinden. De City Lounge komt tot stand door middel van een investering van EUR 1.750.000, waarvan EUR
1.000.000 vanuit de regio (mandenmaken) wordt gefinancierd. Wethouder Ferdinand van den Oever is blij met de bundeling van activiteiten. " De City Lounge is een toegangspoort voor een mix aan doelgroepen."

document icoon Haven.jpg
document icoon Maquette.jpg
document icoon Ontvangst.jpg
document icoon Schatten.JPG
document icoon Theater.jpg

Redactie
Leo den Otter
Bestuursvoorlichter

telefoon 06-51 37 34 82

email l.den.otter@dordrecht.nl

Informatie
R. Naaktgeboren
programmamanager Binnenstad
telefoon (078) 639 62 38