Politie Midden- en West Brabant

District Breda dinsdag 22 augustus

BREDA, 22 augustus 2006

Verdachte brute beroving aangehouden

BREDA: De politie heeft maandag een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van de brute beroving van een 62-jarige Bredanaar twee weken geleden. De verdachte fietste in de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 augustus samen met de man vanaf een kroeg in de omgeving Haagdijk naar het centrum toen het slachtoffer in de Nieuwstraat van zijn fiets werd geslagen en beroofd van horloge en portemonnee. De Bredanaar moest zich met letsel aan neus en gezicht laten behandelen. De verdachte, die zichzelf melden op het bureau, is in verzekering gesteld.

Winkeldief gepakt

BREDA: Een 35-jarige Rotterdammer is maandagmiddag rond 16.30 uur aangehouden na een winkeldiefstal bij een warenhuis aan de Karrestraat. Een personeelslid zag dat de man een spijkerbroek onder zijn kleding stopte en daarmee naar buiten liep. Hij achtervolgde de Rotterdammer en belde ondertussen met de politie. Agenten konden de verdachte vervolgens in de kraag pakken. Na verhoor is de man met een dagvaarding heengezonden.

Bredase beroofd van mobiele telefoon

BREDA: Een 20-jarige Bredase vrouw heeft maandagmiddag aangifte gedaan van beroving. Ze liep zondagnacht rond 02.00 door de Nieuwstraat toen ze werd aangesproken door een onbekende man. Hij leidde haar af, gaf haar een duw en griste haar mobiele telefoon uit haar handen en vluchtte weg in de richting van de Oude Vest. Volgens de vrouw was de man 18-23 jaar oud, 1.75 meter lang en had hij een mediterraan uiterlijk. Hij droeg een witte broek, een glanzende zwarte jas en een witte pet. De politie zoekt getuigen van de beroving, zij kunnen zich melden op 0900-8844.

Drugstoeristen gooien hennep uit de auto

BREDA: De politie heeft maandagavond rond 20.25 uur een 25-jarige Fransman, woonachtig in Wingles, en zijn Belgische vriendin (21 jaar, uit Menen) aangehouden. Zij reden in een auto over de A16 in de richting Antwerpen toen ze ter hoogte van de aansluiting met de A58 van surveillerende agenten een stopteken kregen.

De auto stopte waarna snel een vuilniszak met drie kilo hennep in de berm werd gegooid. Het tweetal verklaarde de hennep eerder in een koffieshop in Breda gekocht te hebben. Beide verdachten zijn na verhoor met een dagvaarding heengezonden. De drugs zijn in beslaggenomen.

Jongen (14) negeert winkelverbod

BREDA: De politie heeft maandagavond rond 20.30 uur een 14 jarige jongen uit Breda aangehouden. Hij was een winkel aan de Kruisvoort binnengelopen waar hij eerder dit jaar een winkelverbod had gekregen wegens diefstal van een MP3-speler. De jongen verklaarde in zijn verhoor dat hij vergeten was dat hij een winkelverbod had ontvangen. Hij is na verhoor aan zijn moeder overgedragen.

Bredanaar bedreigt ex-vriendin met vleesmes

BREDA: De politie heeft maandagavond kort na 21.30 uur een 58-jarige Bredanaar aangehouden wegens bedreiging van zijn ex-vriendin. Zij belde de politie nadat de man haar eerder op de avond in een woning in de wijk Tuinzigt met een vleesmes had bedreigd. De man is in verzekering gesteld.

Zoon (22) slaat ruit ouderlijke woning in

BREDA: De politie heeft maandagnacht rond 01.30 uur een 22-jarige inwoner van Breda aangehouden nadat hij een ruit van de voordeur van zijn ouderlijke woning in de wijk Kesteren had ingeslagen. Hij deed dat naar eigen zeggen, omdat zijn moeder niet wilde opendoen. Zij heeft al langer problemen met haar zoon. Na verhoor is hij dinsdagmiddag heengezonden.

Twee mannen doen greep in de kassa

BREDA: Twee onbekende mannen hebben dinsdagmiddag kort voor 16.30 uur een greep in de kassa gedaan bij een winkel in haarbenodigdheden aan de Ginnekenweg. Beide daders liepen de winkel binnen en bedreigden het aanwezige personeel. Met een onbekende hoeveelheid geld vluchtten ze weer. Diverse politie-eenheden hebben tevergeefs jacht op het tweetal gemaakt. Niemand raakte gewond. De politie onderzoekt de zaak.

Snelheidscontroles in Breda

BREDA: Bij een controle aan de Ambachtenlaan zijn dinsdag 49 overtreders bekeurd. De hoogste snelheid daarbij was 72 km/uur, terwijl maximaal 50 km/uur is toegestaan. In totaal werden 392 mensen gecontroleerd.

BREDA: Op de Fellenoordstraat reden 71 mensen harder dan de toegestane 50 km/uur. In totaal passeerden 1969 mensen de radarpost. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/uur.

BREDA: Bij een verkeerscontrole op de Kapittelweg dinsdag werden 46 bekeuringen uitgeschreven waarbij de hoogste snelheid 90 km/uur was. Ook werden drie automobilisten op de bon geslingerd voor het rijden zonder autogordel en nog eens drie bestuurders voor niet handsfree mobiel bellen tijdens het rijden. Bij de controle waren zes agenten betrokken.

Auteur: Andre van den Hul