Ingezonden persbericht


Persbericht

Hoge prestaties met de N1 producten van Belkin

Moderne draadloze oplossingen zorgen voor ongeëvenaarde netwerkefficiëntie

Schiphol-Rijk, 22 augustus 2006 ­ Belkin introduceert draadloze N1 producten, een serie van producten die voldoen aan de IEEE's draft-specificaties voor 802.11n. Onderdeel van de N1-serie zijn de draadloze N1 router, desktopkaart en notebookkaart. Deze producten stellen de gebruiker in staat om meerdere acties via een enkele router uit te voeren, zonder uitval van de verbinding. Denk bijvoorbeeld aan:
* Kijken naar streaming HD-video

* Luisteren naar digitale muziek

* Online gamen

* Overdracht van digitale foto's en videobeelden
* Online winkelen en surfen

* E-mailen en chatten

* VoIP-gesprekken voeren
De draadloze N1 producten maken gebruik van meerdere zenders en ontvangers om informatie draadloos te verzenden en ontvangen via Intelligent MIMO (Multiple In Multiple Out) spatial multiplexing technologie. Deze slimme antenne-technologie bouwt voort op de wijdverbreide 802.11g-standaard, maar biedt toegenomen snelheid, bereik en betrouwbaarheid van de draadloze-systemen. Draadloos N1 biedt snelheden van tot wel 300 Mbps op een 40MHz-kanaal en 150 Mbps op een 20MHz-kanaal. Door een groter bereik en hogere snelheden bieden de draadloze N1 producten een snelle en efficiënte manier om onder andere video-, muziek- en fotobestanden te verspreiden over de computers binnen het netwerk.

Eenvoudige installatie
De verpakking bevat een beknopte installatiehandleiding die de gebruiker laat zien welke componenten op welke plekken moeten staan en in welke volgorde ze moeten worden geïnstalleerd. Eenvoudige instructies op het scherm leiden de gebruiker door de procedure. Belangrijke informatie, zoals het IP-adres van de gebruiker en de ID van de internet service provider, zijn tijdens het proces beschikbaar.

De N1 router heeft een slanke, elegante behuizing en een duidelijke display die de netwerkstatus weergeeft. De iconen staan voor de componenten en geven voor iedere component aan of hij goed aangesloten is en naar behoren werkt. Bij goed functioneren zijn de iconen blauw, bij problemen worden ze oranje. Begeleiding bij het oplossen van problemen is opgenomen in de installatiehandleiding van de router.

Eigenschappen

* Security: WPA2-personal, 64-bit, 128-bit encryptie, verbeterde firewwall
* Backwards compatible met 802.11b- en 802.11g-netwerken
* Snelheden tot 300 Mbps, al houdt de standaard slechts 150 Mbps in Partnummers en prijzen
N1 router F5D8231df4 ¤ 189.95 incl. BTW N1 notebookkaart F5D8011df ¤ 99.95 incl. BTW N1 desktopkaart F5D8001df ¤ 114.95 incl. BTW (prijzen onder voorbehoud)

Over Belkin
Belkin - (www.belkin.nl) - biedt een uitgebreide productenmix voor een naadloze integratie van elektronica voor thuis, in de auto of onderweg. Belkin, opgericht in 1983, is een private onderneming en is toonaangevend marktleider op het gebied van connectiviteitsoplossingen en accessoires voor iPod, computers en meer. Wij leveren uitgebreide oplossingen voor netwerken, home-entertainmentsystemen ­ met de PureAV-kabels, voedings- en digitale draadloze accessoires ­ en veel meer categorieën.
Door de enorme groei is Belkin wereldwijd aanwezig. Naast het hoofdkantoor in Los Angeles heeft Belkin ook kantoren in Asia Pacific. Belkins Europese hoofdkantoor is gevestigd in Engeland, met kantoren in Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Spanje, Zweden en Dubai (de Verenigde Arabische Emiraten) om de regionale markten te bedienen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Belkin BV
Sandy de Roos
Tel. +31 (0)20 654 7329
sandyr@belkin.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met:

LEWIS Communications
Maud Geerbex
Tel. +31 (0)40 235 46 00
maudg@lewispr.com

LEWIS ­ Global Public Relations
Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com