1e persbericht van dinsdag 22 augustus 2006

Berichten uit de regio

Eindhoven, 22-08-2006

Eindhoven: Computerstoring voorbij

Dinsdagmiddag even na 17.00 uur is de computerstoring bij de regiopolitie Brabant Zuid-Oost verholpen. De storing ontstond afgelopen nacht toen de koeling bij de server uitviel. Deze server moest om oververhitting te voorkomen uitgezet worden. Een groot deel van de dinsdag konden daarom de bedrijfssystemen niet gebruikt worden. Het radioverkeer met de eenheden op straat vond wel doorgang. Rond het middaguur waren de systemen van de meldkamer en het servicecentrum weer volop te gebruiken. Om 17.00 uur was alles weer in bedrijf. Mensen die dinsdag aangifte wilden doen kunnen van deze storing ongemak hebben gehad. Mogelijk moesten ze lang wachten of op een ander tijdstip terug komen. De hulpverlening heeft normaal gefunctioneerd.

Eindhoven: Politie houdt man aan na huiselijk geweld

De politie heeft dinsdag om 12.50 uur in zijn woning in Strijp een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij dinsdagmorgen zijn 25-jarige ex-vriendin in haar woning in Strijp heeft mishandeld. Hij zou haar geslagen hebben. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Leende: Politie neemt rijbewijs dronken bestuurder in

De politie heeft dinsdag om 2.40 uur op de Dorpstraat een 22-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. De man had gedronken en blies een promillage van 1,7. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Gevaarlijk speelgoed

De politie waarschuwt voor het dragen en gebruiken van imitatiewapens. Imitatiewapens zijn verboden volgens de Wet Wapens en Munitie, zij zijn voor afdreiging geschikt.

Om het gevaar te illustreren het volgende

Afgelopen zondagavond rond 22.00 uur kreeg de politie een melding dat op het dak van een wooncomplex in Veldhoven een verdacht persoon liep. De politie ging daar naartoe en zag twee personen hard wegrennen. Een van hen ging een portiek in en in het trapportaal ging hij de trap op. De politiemensen riepen hem aan te blijven staan, waarop de vluchtende persoon zich omdraaide en met een vuistvuurwapen in de richting van de politiemensen wees. De politiemensen trokken hun dienstpistool en riepen dat de verdachte zijn vuurwapen moest laten vallen. Gelukkig gebeurde dat, het vuurwapen bleek een imitatiewapen te zijn.

Dit had ook verkeerd af kunnen lopen.

De 16-jarige jongen die het wapen bij zich had behoorde tot een groepje van vier jongens van 15 en 16 jaar oud. Bij hen en bij een van hen thuis werden in totaal 12 imitatiewapens gevonden. Ze zijn allemaal ingenomen.

Ieder jaar duiken na de vakantie weer imitatiewapens op omdat ze in zuidelijke landen vrij te koop zijn. Hier zijn ze verboden. Bezitters van deze imitatiewapens en ouders en verzorgers, die dergelijke wapens bij hun kinderen aantreffen, wordt aangeraden de wapens te vernietigen.

Tegen de jongens uit Veldhoven wordt proces-verbaal opgemaakt.

Reusel: Bedrijfsauto gestolen

Vanaf de Kruisstraat is in de nacht van maandag op dinsdag een witte Mercedes Sprinter bestelauto met het kenteken 12-VZ-LP weggenomen. In de bedrijfsauto lagen gereedschappen van een stucadoorsbedrijf.

Hapert: Bestelauto weggenomen

In de nacht van maandag op dinsdag is vanaf de Oude Provincialeweg een witte Mercedes bestelauto met het kenteken 83-BN-NK weggenomen. In de auto lagen stoffeerders-gereedschappen.