Gemeente UtrechtUtrecht, 10 augustus 2006
Sw/81

Vernieuwd wegdek Simplonbaan

De Simplonbaan in Lunetten is gedurende een periode van vijf weken gedeeltelijk afgesloten. De gemeente start op 22 augustus met het vernieuwen van het asfalt op de Simplonbaan. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd.

Werkzaamheden
De toplaag van het asfalt op de Simplonbaan laat los. Daardoor vallen er gaten in het wegdek.
Voor het vernieuwen van de asfaltlaag wordt eerst 8 cm asfalt weggefreesd. Daarna worden er twee nieuwe lagen aangebracht. De inrichting van de Simplonbaan verandert niet.

Planning
De uitvoering start op 22 augustus en duurt ongeveer acht weken, waarvan de weg vijf weken gedeeltelijk is afgesloten. De uitvoering van de werkzaamheden gebeurt in vier fasen. Eerst wordt er gewerkt op het gedeelte vanaf de Lunettenbaan tot halverwege de kruising met de Shetlands; daarna tot halverwege de kruising met de Jura; vervolgens tot halverwege het kruispunt met de Rocky Mountains; tenslotte het laatste gedeelte tot aan de Furkabaan.
De eerste vijf weken wordt het asfalt vernieuwd. De laatste drie weken worden gebruikt voor bestratingwerkzaamheden.

Bereikbaarheid
Tijdens de afsluiting van de Simplonbaan wordt het verkeer omgeleid. Ook stadsbussen van het GVU rijden niet over de Simplonbaan. Vanaf Station Lunetten NS rijden pendelbusjes naar de Simplonbaan.

Noot aan de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Communicatiebureau Stadswerken, gemeente Utrecht, telefoon 030 - 286 40 98