Gemeente Tilburg

Datum
15 augustus 2006

Informatieavonden Politie Keurmerk Veilig Wonen

Dinsdag 22 augustus om 20.00 uur in wijkcentrum de Nieuwe Stede

In de wijk Korvel is veel extra aandacht voor veiligheid. In de afgelopen tijd is een aantal veiligheidsmaatregelen getroffen, bijvoorbeeld nieuwe verlichting in de hele wijk. Omdat er regelmatig woninginbraken in Korvel zijn, organiseren de politie, gemeente, woningcorporaties en de Twern gezamenlijk een informatieavond over veilig wonen.

Uit onderzoek blijkt dat de kans op een woninginbraak met 95% afneemt als uw huis is beveiligd volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen. De eisen van het keurmerk zijn bijvoorbeeld goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen en deuren, verlichting bij de voor- en achterdeur en rookmelders op elke verdieping waar slaapkamers zijn. Verzekeraars geven vaak korting op de premie van uw inboedelverzekering als uw woning op deze wijze beveiligd is.

Wat kunt u zelf doen?
Openstaande raampjes, niet afgesloten poorten en slecht hang- en sluitwerk brengen inbraakrisicoŽs met zich mee. Door een combinatie van maatregelen kunt u niet alleen uw eigen woning veiliger maken, maar ook uw buurt. Het gaat dan om zaken als een goede buitenverlichting, maar ook zorgvuldig met sleutels omgaan en waardevolle bezittingen niet in het zicht leggen. Ook goed hang- en sluitwerk is belangrijk, bijvoorbeeld met het logo van de SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw).

Informatieavond
Wilt u weten wat u kunt doen om uw woning veilig te maken, bezoek dan onze informatieavond op dinsdag 22 augustus. Deze avond is voor bewoners van Korvel. De avond begint om 20.00 uur in wijkcentrum de Nieuwe Stede, Capucijnenstraat 156. Mocht u deze avond verhinderd zijn, dan kunt u ook naar de informatieavond komen op 29 augustus (St. Anna) of 31 augustus (Westend). Beide avonden beginnen ook om 20.00 uur in wijkcentrum de Nieuwe Stede.

Meer informatie?
Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van deze brief dan kunt u contact opnemen met Bianca van Oirschot van Gebiedsteam Oude Stad. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 542 80 75 of per mail naar bianca.van.oirschot@tilburg.nl


---- --