VELUX steunt campagne "Spaar Het Klimaat"


DE MEERN, 20060822 -- Dick Tommel, voorzitter van de stichting "Spaar Het Klimaat" en Michel Sombroek, algemeen directeur van VELUX Nederland B.V., hebben een overeenkomst gesloten waarmee VELUX Nederland zich verbindt aan de campagne "Spaar Het Klimaat".

De Stichting "Spaar Het Klimaat" is opgericht om het isoleren van woningen te stimuleren en zo de uitstoot van CO2 te verminderen. De stichting wil via de campagne "Spaar Het Klimaat" een bijdrage leveren aan een effectief overheidsbeleid. Samen met de betrokken marktpartijen wil ze bevorderen dat het grote potentieel aan energiebesparende maatregelen voortvarend gerealiseerd wordt. Daarnaast informeert de campagne de Nederlandse consument over de rol die isolatie speelt in de strijd tegen klimaatverandering en de mogelijkheden om tevens het wooncomfort te verbeteren.

Certificering

Voor VELUX is deze overeenkomst de volgende stap in een lange historie van omgevingsbewust functioneren. Zo streeft de VELUX Group er al vanaf 1965 naar te functioneren als "modelonderneming". De verkoopmaatschappijen leveren producten die van belang zijn voor de gemeenschap en afnemers, leveranciers, medewerkers en aandeelhouders worden beter behandeld dan bij de meeste andere bedrijven. Het zijn van een modelonderneming uit zich tevens in de certificering van de VELUX verkoopmaatschappijen. VELUX is niet alleen gecertificeerd volgens ISO 9001 (kwaliteit), maar ook volgens ISO 14001 (milieu) en ISO 18001 (veiligheid en gezondheid).

Milieubewust

Op milieugebied probeert VELUX al jaren het goede voorbeeld te geven. Al vanaf het moment dat het allereerste VELUX dakvenster werd geproduceerd, nu ruim 60 jaar geleden, wordt voor iedere boom die door VELUX in Scandinaviƫ wordt gekapt, onmiddellijk een andere boom aangeplant. En ook gebruikt VELUX uitsluitend gecertificeerd hardhout. Daarnaast wordt 70% van al het productieafval gerecycled voor hergebruik.

Energiezuinig

Ook bij de VELUX producten wordt rekening gehouden met het energiegebruik. Zo levert VELUX al vanaf 1963 dakvensters met hoogrendement (HR++) beglazing (standaard in elk dakvenster sinds 2001). Daarnaast levert VELUX ook op afstand te bedienen (verduisterende) rolgordijnen, buitenzonweringen en rolluiken die worden aangestuurd door middel van zonne-energie.