Exclusieve Special Ops horloges nu verkrijgbaar in de Benelux


DRIEBERGEN, 20060822 -- De exclusieve Special Ops horloges van MTM zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in de Benelux. Het gebruik van deze horloges was jarenlang voorbehouden aan organisaties als onder meer de US Navy, S.W.A.T.-teams, FBI en Special Forces. De bijzonder functionele en extreem duurzame horloges, waaronder de Hawks met de meest krachtige verlichting ooit verwerkt in een uurwerk, zijn nu in beperkte aantallen beschikbaar voor professionals en liefhebbers.

Opvallend aan de Special Ops Hawk zijn de 3 LED's die zijn verwerkt in de carbon fiber wijzerplaat. Met een druk op de knop produceren de LED's een helder blauwe interne verlichting waardoor de wijzerplaat volledig oplicht. Wanneer de knop tweemaal wordt ingedrukt produceren de LED's een lichtgele externe verlichting. De verlichting is een van de krachtigste ooit in een horloge verwerkt en is bijvoorbeeld geschikt om een landkaart mee bij te schijnen of om lichtsignalen mee te produceren.

Om het uurwerk en de verlichting te kunnen voeden, is het horloge uitgerust met een oplaadbare Lithium ION batterij. De batterij kan worden opgeladen door het horloge simpelweg op de bijgeleverde elektromagnetische oplader te leggen. Het horloge is beveiligd tegen overladen van de batterij en geeft een lichtsignaal als de batterijspanning laag is. Bij normaal gebruik (eenmaal per dag de interne en externe verlichting gebruiken) hoeft deze slechts eenmaal in de maand te worden opgeladen. De batterij heeft een levensduur van ongeveer 10 jaar.

De Black Hawk is zwart gekleurd door middel van PVD ion plating. Deze moderne technologie wordt gebruikt voor het aanbrengen van een coating op staal en zorgt voor een extreem slijtvaste en solide kleurlaag.

De kasten van de Hawks zijn gefabriceerd uit één stuk 316L stainless steel. Ze zijn uitgevoerd met een geschroefd achterdeksel en een solide schroefkroon om de 100M waterdichtheid te garanderen. Het glas is krasvast en ontspiegeld en de wijzers en cijfers lichten op in het donker.

De horloges worden geleverd in een waterdichte seahorse box en zijn voorzien van een speciale inbussleutel waarmee de stalen band eigenhandig kan worden ingekort. Op de horloges zit 3 jaar garantie. De Hawks kosten EUR 459,- inclusief shipping & handling en zijn in de Benelux exclusief te verkrijgen via www.specialopswatch.nl.

Voor verdere inlichtingen en beeldmateriaal:
Time Traders BV
Ivo Vis (marketing manager)
T +31 343 520 533
F +31 343 520 544
E ivo@timetraders.nl