QiQ nieuw hip vervoermiddel


'Get a QiQ' start in Amsterdam
AMSTERDAM, 20060822 -- Amsterdam, 22 augustus 2006 - Toeristen in Amsterdam kunnen vanaf deze maand een nieuw vervoermiddel huren. Bolcar b.v. introduceert de QiQ, een 2-persoons elektrische auto, waarmee je comfortabel en snel door de stad kunt rijden. De QiQ is te huur bij grote hotels in Amsterdam en is een alternatief voor de taxi, de fiets of lopen.

Arno van den Heuvel, directeur van Bolcar b.v.: "De QiQ is het nieuwste vervoermiddel voor zowel toeristen als andere personen die zich gemakkelijk en snel in de binnenstad willen verplaatsen. Deze modern vormgegeven elektrische auto is, milieuvriendelijk, je hoort hem nauwelijks en hij brengt je overal in de stad door zijn kleine omvang. Kortom, het geeft een echte kick om met deze QiQ rond te rijden. De eerste 6 QiQ's staan bij het Okura Hotel in Amsterdam. Volgende maand zullen er minimaal 30 QiQ's in Amsterdam rijden. Het doel is om volgend jaar ook in andere Europese steden én op alle grote evenementen aanwezig te zijn. De QiQ zal niet meer uit het straatbeeld weg te denken zijn!"

Modern navigatiesysteem
De QiQ is uitgerust met een uitgebreid modern navigatiesysteem dat niet alleen in de auto, maar ook lopend kan worden gebruikt. Behalve gemakkelijk de weg vinden beschikt het systeem ook over voorgeprogrammeerde toeristische routes zoals de natuurroute, kunstroute of diamantroute in Amsterdam. Druk op de `Go Home' knop en het navigatiesysteem toont de kortste route naar je hotel.

Meer informatie QiQ
De QiQ is te huur voor ¤ 75,= per 8 uur of ¤ 40,= per 4 uur. De bestuurder en huurder van de QiQ moet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en minimaal 21 jaar oud zijn. De QiQ haalt een snelheid van 45 km per uur. Voor meer informatie www.GetaQiQ.com.

Noot voor de redactie:
Voor een proefrit, meer informatie, interviews en digitaal fotomateriaal kunt u contact opnemen met: Letty Verweij, persvoorlichter Bolcar b.v.,
tel.: 0297 - 26 11 76 / 06 - 28 83 49 74, e-mail: lverweij@lettsgo.nl.
Fotomateriaal vrij van rechten.

Bolcar B.V.