Zomerkilo's kwijt


Nooit meer op dieet

UTRECHT, 20060822 -- De vakantie zit er op en we zijn ons weer flink te buiten gegaan aan al het lekkers. Want op vakantie `mag het', we willen genieten en even niet op de lijn letten. Terug thuis komt de tegenslag: we zijn aangekomen. Dus wordt er gestart met het zoveelste dieet met als resultaat wel wat gewichtsverlies, maar bij 95% is dit tijdelijk.

De ervaring leert dat de meeste mensen na een tijd weer op hun oude gewicht zitten of zelfs daarboven. Dat ze zelfs boven hun startgewicht zitten komt vaak door het strenge, niet vol te houden dieet en de schuldgevoelens rondom eten. Het dieet wordt vervolgens overboord gegooid en er wordt meer gegeten. Maar het lichaam heeft zich aangepast aan het mindere eten en heeft niet meer nodig. Dit verklaart het aankomen, het bekende jojo-effect.

Maar waarom in de vakantie zo los gaan? Wat biedt eten? Waarom is het alleen gezellig met een hapje en een drankje? En waarom kan er dan niet met mate genoten worden van eten en drinken, maar eten we door totdat het echt niet meer lekker is?

Eten heeft inmiddels veel meer functies dan alleen het voeden van het lichaam en het bieden van energie. Eten biedt onder andere troost, geeft gezelligheid, of is een gewoonte.

In de cursus van Nooitmeeropdieet.nl ga je onderzoeken waarom je eet en ook waarom je teveel eet. De redenen hiervoor worden onderzocht; waarom eet je meer dan je nodig hebt? En hoe kun je hier anders mee omgaan.

Eigenlijk gaat het niet zozeer alleen om het eten als probleem maar om het algemeen welbevinden. Van hieruit worden in de cursus persoonlijke doelen opgesteld, deze doelen gaan over het veranderen van je eetpatroon, maar ook over het vergroten van je zelfvertrouwen, positiever naar jezelf kijken en natuurlijk ook over sporten en ontspannen.

Kenmerkend voor de cursus is dat deze niet zozeer gericht is op gewichtsverlies maar dat je leert om naar je werkelijke behoeftes te luisteren. Meestal resulteert dit in gewichtsverlies (je eetpatroon komt in balans), maar vooral in een positiever zelfbeeld.

Ga voor een blijvende verandering zodat je nooit meer last hebt van zomerkilo's en nooit meer op zoek hoeft naar weer een nieuw dieet.

In september starten er weer nieuwe basistrainingen op diverse plaatsen in het land. Voor meer informatie kijk op www.nooitmeeropdieet.nl

Nooit meer op dieet