Intocht Pompervlot in Ravenstein een groot feestRAVENSTEIN, 20060822 -- Carnavalsvereniging de Pompers heeft afgelopen weekend met een vlot een fust Hertog Jan gehaald bij de brouwerij. Het zelfgemaakt vlot was net groot genoeg om de gehele raad van elf mee te nemen. De intocht van het vlot werd een groot carnavalsfeest.

Op zaterdag werd het grootste stuk afgelegd. Maar liefst twaalf uur is er aan een stuk door gevaren om 's avonds in Heumen aan te leggen. Zondagochtend om tien uur gingen de Pompers weer de Maas op om het laatste stuk te varen.

Ondanks het feit dat de meeste golven over het vlot heen gingen, zat de stemming er goed in. In Grave stond massaal publiek langs de kant en moedigde de Pkmpers flink aan. Diverse Ravensteinse boten vaarden vanaf Grave mee. Vlak voor Ravenstein kwam er muziekale ondersteuning van dweilorkest Neij Greij. Neij Gerij was tegemoet komen varen op twee boten. Na het eerste muziekstuk kreeg het vlot echter nog een hoosbui te verwerken. Deze hevige regenbui was gelukkig maar van korte duur. En zo kon het vlot met droog weer in Ravenstein aankomen.

Op en onder de A50 brug, en in de haven van Ravenstein was veel publiek om de Pompers in te halen. Het had zeer veel weg van een carnavaleske sinterklaasintocht. In de haven stonden bevriende carnavalsverenigingen zoals Trappers en Narrekap in vol ornaat de Pompers op te wachten. Toen het fust bier naar residentie de keurvorst werd gebracht, werd het aldaar een groot feest.

Het is nu afwachten wat na het bierfust rollen vanaf Dommelen en de vlottetocht vanuit Arcen de volgende stunt van carnavalsvereniging de Pompers zal zijn.

CV De Pompers