Barco


22 August 2006 (05:31:00)
67.65 EUR

Barco en IPTE ondertekenen intentieverklaring over de verkoop van de afdeling Electronic Manufacturing van de divisie Barco Manufacturing Services
Kortrijk, 22 augustus 2006. Barco en IPTE kondigen aan een intentieverklaring te hebben ondertekend aangaande de eventuele verkoop door Barco van de afdeling Electronic Manufacturing van de divisie Barco Manufacturing Services.

Electronic Manufacturing is de bestukkingsactiviteit van Barco Manufacturing Services en heeft een jaaromzet van ongeveer 60 miljoen Euro. De activiteit heeft productievestigingen in Belgie ( Poperinge ) en Tsjechië ( Kladno ) en stelt ongeveer 400 mensen te werk.

De mogelijke verkoop kadert in de Barco strategie om niet verder te investeren in de subcontracting activiteit zoals reeds vroeger aangekondigd, gekoppeld aan de strategie van IPTE om haar subcontracting activiteit van Connect Systems verder uit te breiden .

Momenteel worden geen verdere details bekend gemaakt gezien de besprekingen naar aanleiding van de ondertekening van de intentieverklaring nog niet afgerond zijn. Beide partijen verwachten een definitieve beslissing aangaande deze transactie eind september 2006.

Over IPTE
IPTE is marktleider in de toelevering van productiemiddelen voor de elektronica-industrie. De onderneming ontwikkelt turn-key-automatiseringsystemen voor het produceren, testen en behandelen van printed circuit boards en voor eindassemblage. Anderzijds treedt zij ook op als contract manufacturer voor printed circuit boards, bestukking, kabelconfectionering, en productassembly. In oktober 2003 nam IPTE de Franse automatiseringsgroep Prodel over. Voor het boekjaar 2005 zette IPTE een jaaromzet neer van 127 miljoen Euro, waarvan 78 miljoen Euro voor de activiteit Contract Manufacturing.
Tot de referenties van IPTE behoren ondernemingen zoals Alcatel, Blaupunkt, Bosch, Ericsson, Flextronics, Mitsubishi, Motorola, Nokia, Philips, Sanmina, Siemens en Solectron.
Het bedrijf stelt vandaag meer dan 1.300 mensen te werk, verspreid over vestigingen in Europa, de Verenigde Staten en Azië. (www.ipte.com)

Over Barco
Barco, een internationaal bedrijf met hoofdzetel in Kortrijk, ontwerpt en ontwikkelt visualisatieproducten voor verscheidene professionele markten. Barco heeft eigen vestigingen voor Sales & Marketing, Customer Support, Onderzoek & Ontwikkeling en Productie in Europa, Noord-Amerika en Zuidoost Azië.
Voor het boekjaar 2005 zette Barco een netto omzet neer van 712,0 miljoen euro.
De gewone aandelen van Barco zijn genoteerd op Brussels/Euronext. Barco maakt deel uit van de BEL 20 en de Next 150. Informatie over de aandelen is te verkrijgen op Bloomberg onder het symbool BAR BB en op Reuters onder BARBt.BR.

© Copyright 2006 Barco Mag enkel door de professionele pers gereproduceerd worden

Contacts

JP Tanghe
Vice President Barco
President Corporate Communication & Investors Relations Barco nv

Phone:+32 56 26 23 22
Fax:+32 56 26 22 62
jp.tanghe@barco.com