Barco


22 August 2006 (05:31:00)
67.65 EUR

Barco en aandeelhouderschap Elprinta bereiken een akkoord over de verkoop van de afdeling Prints van de divisie Barco Manufacturing Services

Kortrijk, 22 augustus 2006. Barco en aandeelhouderschap Elprinta hebben een akkoord bereikt over de overname van de afdeling Prints van de divisie Barco Manufacturing Services. Barco had al eerder aangekondigd deze divisie van de hand te willen doen. Verwacht wordt dat de legale afhandeling van de overname nog enkele maanden in beslag kan nemen, zodat de finale overdracht kan gebeuren vòòr het eind van het jaar.

Gepland wordt dat 57 van de 80 personeelsleden mee overstappen in de overname. Voor het grootste gedeelte van de overige medewerkers is door Barco een oplossing uitgewerkt, zoals brugpensioen en mutatie naar een andere afdeling binnen Barco. Voor een beperkt aantal medewerkers is er op vandaag nog geen oplossing. De productievestiging in Poperinge zal behouden worden. Gezien de finale besprekingen nog niet afgerond zijn, worden momenteel geen verdere details over de overname vrijgegeven.

De afdeling Prints van de divisie Barco Manufacturing Services, met een vestiging in Poperinge, is gespecialiseerd in het maken van hoogwaardige printkaarten voor prototypes en kleinere reeksen. Er worden enkelzijdige, dubbelzijdige en multilayer printkaarten geproduceerd bestemd voor diverse industriële sectoren. Naast toelevering van printkaarten aan de andere Barco divisies, bedient de afdeling Prints ook de externe markt.

Elprinta, met hoofdzetel te Moeskroen, is reeds meer dan 30 jaar actief in dezelfde sector als de afdeling Prints van Barco Manufacturing Services en levert kleine en middelgrote series aan o.a. de industriële, automotive en consumer sector.

Gezien de hoge complementariteit van beide bedrijven, biedt de overname van de afdeling Prints Elprinta de mogelijkheid haar aanbod uit te breiden zowel wat betreft capaciteit als technische specificaties. Naast de kleine en middelgrote serieproducties zullen ook de diensten voor prototypes uitgebreid en geoptimaliseerd worden en zal een ruimere portfolio van technische mogelijkheden beschikbaar worden. Door dit ruimer aanbod en blijvende investeringen beoogt Elprinta een belangrijk deel van de Belgische markt voor haar rekening te nemen.

Over Elprinta
Elprinta, reeds 30 jaar actief in de markt van printkaarten en met hoofdzetel en productielocatie te Moeskroen, produceert en verkoopt wereldwijd zowel enkelzijdige en dubbelzijdige printplaten als multilayers voor diverse sectoren.

Voor meer informatie kan u terecht op de website van het bedrijf: www.elprinta.com

Over Barco
Barco, een internationaal bedrijf met hoofdzetel in Kortrijk, ontwerpt en ontwikkelt visualisatieproducten voor verscheidene professionele markten. Barco heeft eigen vestigingen voor Sales & Marketing, Customer Support, Onderzoek & Ontwikkeling en Productie in Europa, Noord-Amerika en de Asia Pacific regio.
Voor het boekjaar 2005 zette Barco een netto omzet neer van 712,0 miljoen euro.
De gewone aandelen van Barco zijn genoteerd op Brussels/Euronext. Barco maakt deel uit van de BEL 20 en de Next 150. Informatie over de aandelen is te verkrijgen op Bloomberg onder het symbool BAR BB en op Reuters onder BARBt.BR.

© Copyright 2006 Barco Mag enkel door de professionele pers gereproduceerd worden

Contacts

JP Tanghe
Vice President Barco
President Corporate Communication & Investors Relations Barco nv

Phone:+32 56 26 23 22
Fax:+32 56 26 22 62
jp.tanghe@barco.com