hoofdklasse hockey


22-8-2006 : Verdwaalde kogel treft Sandeep Singh

Volgens de Times of India is de Indiase tophockeyer Sandeep Singh in zijn geboorteland per ongeluk neergeschoten in een trein. De strafcornerspecialist, die zich na het WK zou melden bij hockeyclub Eindhoven, was onderweg naar Delhi en zou in zijn rug geraakt zijn. Leo Kemps, die bij de Eindhovense club verantwoordelijk is voor tophockey, reageerde geschokt op het opmerkelijke bericht.

Tekst: Jan Balk

Volgens de Times of India ging het pistool van een beveiligingsagent per ongeluk af en wordt Singh onderzocht in het ziekenhuis. De strafcornerspecialist, die afgelopen seizoen ook al uitkwam voor Eindhoven, was al geselecteerd voor het WK in Mönchengladbach. Singh zou 24 augustus (donderdag) met het Indiase hockeyteam afreizen naar Duitsland.

Actie

Kemps heeft nadat hij het nieuws hoorde meteen actie ondernomen. `Ik heb contact opgenomen met de Indiase hockeybond, maar mede door het tijdsverschil nog geen reactie van ze gehad. Het is even afwachten hoe ernstig de situatie is. Het is moeilijk om nu al iets zinnigs over de zaak te zeggen.' Volgens het bericht in de Times of India is de toestand van Sing stabiel. De nabije toekomst moet uitwijzen of de cornerman met India zal kunnen deelnemen aan het WK.