2e persbericht van dinsdag 22 augustus 2006

Berichten uit de regio

Eindhoven, 22-08-2006

Eindhoven: Politie houdt verdachte mensenhandel en acht illegalen aan

De Vreemdelingenpolitie van de politie Brabant Zuid-Oost heeft dinsdagmiddag bij een actie een 40-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van mensenhandel. Hij werd aangehouden in een restaurant in Eindhoven. In ruimtes boven datzelfde restaurant vond de politie zes mannen en twee vrouwen van Chinese afkomst. Zij waren illegaal in Nederland aanwezig. Twee van hen probeerden via het dak van het restaurant te vluchten maar werden achterhaald. Een van hen raakte bij zijn vluchtpoging licht gewond aan zijn voet. In het restaurant en in twee woningen in Eindhoven en een woning in Den Bosch zijn huiszoekingen gedaan. Hierbij werden administratie en computers in beslag genomen.

De vreemdelingenpolitie startte het onderzoek nadat er bij eerdere controles signalen waren dat de 40-jarige man zich aan mensenhandel schuldig maakte. De actie van vandaag werd gedaan door ongeveer 50 personen. Hierbij waren ook de Arbeidsinspectie, de Belastingen en de SIOD (Sociale Inlichten en Opsporingsdienst) aanwezig. De 40-jarige verdachte is voor verder onderzoek ingesloten en de acht illegalen zijn in Vreemdelingenbewaring gegaan. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Eindhoven: Politie controleert snelheid

Op twee plaatsen heeft de politie dinsdag een snelheidscontrole gehouden.

* Tussen 14.10 en 17.15 uur was een controle op de Winston Churchilllaan. Van de 1920 passanten reden er 145 te hard. De snelste reed 95 km/u. 50 is toegestaan.

* Op de Meerveldhovenseweg werd tussen 19.10 en 20.20 uur gecontroleerd. Hier passeerden 460 voertuigen de radarapparatuur en 55 bestuurders deden dat te snel. Hier was de topper 90 km/u. 50 is ook hier de maximumsnelheid.