Rectificatie smartlappenfestival, de kunst van versieren

Utrecht toerisme en recreatie

RECTIFICATIE
Programma donderdag 24 augustus, zaterdag 26 augustus en zondag 27 augustus

Donderdagavond 24 augustus vieren smartlappen hoogtij op het 7e hemelfestival. Winnie de Volkszanger uit Utrecht en de bekende zangers Sjarrel en Sjaan staan garant voor een spetterend levensliederenfestival. Zaterdag 26 augustus staat in het teken van sterke vrouwen en versieren. Burgemeester Brouwer heeft met Rodrigo Otazu juwelen tentoongesteld in de 7e hemelkamer van het Centraal Museum. In het Hemels Theater staat op het programma een interview met Agnes Jongerius over waardevolle versieringen en een voordracht van een speciaal geschreven schatkamerverhaal door Manon Uphoff. Zondagmiddag 27 augustus kunnen kinderen naar hartelust treintje rijden over het 7e hemel festivalplein. Ook voor volwassenen!

Donderdag 24 augustus
Een echt levensliederenfestival! Op deze avond, georganiseerd door het Volksbuurtmuseum, geven Winnie de Volkszanger uit Utrecht en Sjarrel en Sjaan, bekend van hèt Smartlappenfestival, een vertolking van hun levenswijsheden en troostende teksten. Een ode aan de plek waar de liedjes vandaan komen; Wijk C. En speciaal voor deze avond ook nog een optreden van de zusters Augustinessen van het Augustinessenklooster. De muzikale ode in het Hemels Theater en loopt van 19:00 uur - 21:00 uur.

Zaterdagavond 26 augustus
Hoe belangrijk is je uiterlijk als je op een hoge positie zit? Wat is het belang van versiering? Wat trek je aan bij speciale gelegenheden? Hierover praat Pauline Terreehorst, directeur van het Centraal Museum met Agnes Jongerius, voorzitter van de FNV. In het kader van schatkamers leest de Utrechtse schrijfster Manon Uphoff vers geschreven verhalen voor. Het programma start om 20:00 uur in het Hemels Theater.

Zondagmiddag 27 augustus
Zondagmiddag staat speciaal in het teken van kinderen. Of toch niet? Deze middag kan iedereen plaatsnemen in het minitreintje dat over het voorplein van de 7e hemel rijdt. De Hollandsche Mini Spoorwegen verzorgt ritjes voor kinderen en ook voor de enthousiaste volwassenen. Het treintje van het Spoorwegmuseum rijdt van 15:00 tot 18:00 uur.

Elke donderdag t/m zondag
Naast de speciale evenementen biedt het festival de 7e hemel elke donderdag t/m zaterdag vanaf 17u en zondag vanaf 15u een doorlopend programma. De 7 musea die zich hebben verenigd tot de 7e hemel én 2 gastmusea presenteren zich ieder in een eigen ruimte in het oude Gerechtsgebouw. Een bijzondere inrichting en een verrassende presentatie is de overeenkomst. De bezoeker kan bovendien loungen in een knalroze Ipodhemel en bij mooi weer ook buiten vertoeven. Het plein is gedurende de festivalperiode ingericht als terras en biedt allerlei culinaire genoegens in een decor van fonteinen, beschilderde deuren en een kleurrijke carrousel.

De 7e hemel
Het festival de 7e hemel is van 5 augustus t/m 10 september elke donderdag t/m zaterdag vanaf 17u, en zondag vanaf 15u geopend. De 7e hemel komt tot stand in samenwerking met onder andere de gemeente Utrecht, Utrecht Toerisme & Recreatie (UTR) en de Utrechtse horeca. De zeven musea van de 7e hemel zijn: Aboriginal Art Museum, Centraal Museum & dick bruna huis, Geldmuseum, Museum Catharijneconvent, Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement, Spoorwegmuseum en het Universiteitsmuseum en Sonnenborgh - museum & sterrenwacht. Bij het festival zijn naast deze musea ook Het Utrechts Archief en Volksbuurtmuseum Wijk C te gast. Voor meer informatie over de 7e hemel kunt u kijken op www.de7ehemel.com.